Äntligen flyttat

2009-11-21 05:47 | 0 kommentarer

Nu har vi äntligen kommit på plats i nya huset, det är sååå skönt och vi trivs alla 3 helt perfekt!

Förra helgen gick hela flyttlasset, må säga att de va snabbt avklarat att få dit alla saker, tack snälla alla som hjälpte till!  Sen är de ju detta med att packa upp osv men nu e de mest pynt o travlor o såna saker som inte är på plats. Vi är internetlösa (befriade??) till den 30/11 då Telia har lovat att koppla in oss på nätet, hoppas de fungerar nu bara... Så nu har jag bara tillgång till internet på jobbet samt vi ibland åker till svärmor o kopplar in oss där.

Gimli saknade svärmors härliga kamin i början men har nog vant sig nu, ligger o myser med sitt skinn (från en hund ) i bädden eller med oss o soffan. Har ängar runt huset som vi går morgonpromenaderna på samt en mysig stig upp i skogen som vi ska utforska mera o se vart den går. Hade även rådjur en liten bit från huset häromdagen vilket Gimli tyckte va MKT intressant o hade nog gärna jagat dem, men snäll/duktig som han är så stannade han med mig

Ska försöka lägga upp lite bilder nån dag så ni får se hur vi bor nu. Än saknas de rätt tapeter o golv på sina ställen men de hinns

Nä nu ska jag ta o jobba lite, börjar 6:00, hemska saker en lördag...

Ha de toppenfint allihopa!!


Bäbis & utställning

2009-11-08 17:40 | 2 kommentarer

I onsdags föddes äntligen lilla Clint, som vi har väntat på honom!  Vilken omtumlande vecka de har varit, helt fantastisk! Tårar av glädje, rädsla o lättnad har kommit o gått i mängder. I går kom de hem från BB o vi fick träffa lillgrabben äntligen!  Så nu har Niklas blivit farbror, svärmor farmor o jag får numer titulera mig tant  Vilken underbar liten varelse, så söt så de inte är sant!!

Lille Clint Clint med farbror o farmor

I går va jag o Gimli på utställning på Frösön, de gick ju inge vidare... När vi kom dit skulle Gimli till att börja med inte gå in i hallen, han kände nog redan där va de va på gång, väl inne bosatte han sig i buren o den skulle han inte kliva ur. Jag gjorde allt för att peppa honom men de gick inge vidare, de enda som hjälpte va när vi sprang, då kunde han springa så fint så fint men på bordet så skulle han återigen upp i min famn samt att han morrade till domaren, eller morrade är en överdrift, de va inget som varken hördes eller syntes (iaf så märket inte domaren de) men jag kände de långt ner i bröstet på honom. Han minns nog mkt väl när vi va till veterinären sist, står man på bord så får man en spruta... Men domaren tog honom bra, lät honom hållas o flög inte över honom samt att han fick stå där tills han va lugn, skönt! Fick jätte fin kritik men inget HP pga att han va för blyg, som domaren sa. Men jag hade inte förväntat mig något annat, va dumt att anmäla till den här utställningen men jaja, vad gör man, vi gav de ju iaf en sista chans. Nu riktar vi in oss på de som Gimli tycker är kul ist, agility o rallylydnad till att börja med men även viltspår ska vi köra vidare på  På utställningar blir vi i fortsättningen påhejare o trevligt sällskap, kommer Gimli på andra tankar i framtiden så tar vi de då, men nu tänker jag inte tvinga honom till något han inte tycker är kul.

För Maria med Legolas o Douglas gick de super bra!! Legolas fick HP, blev BIR valp o sen BIG-2 o Douglas fick HP, blev BIR samt BIS-4 veteran. STORT GRATTIS!!!!

Nu inväntar vi våran flytt, på fredag får vi äntligen börja flytta in i vårat hus, de ska bli så skönt!! De går jätte bra att bo hos svärmor men de ska bli skönt att få något eget igen! Fungerar även utmärkt att pendla, har ju varit så bortskämda i stan, jag har haft 300 meter på jobbet o Niklas har åkte några hållplatser med buss, men efter att ha bott i Offerdal hela min uppväxt o haft 5 mil till stan så känns de ganska nära nu med bara 2 mil

Längtar även tills snön lägger sig så de kan bli vinter någon gång. De sägs ju att snön ska komma o gå 3 gånger innan de lägger sig så nu är de bara en vända kvar. Är så himla skitigt, blaskigt o grått nu! I torsdags fick vi en hel del snö o de va så skönt att va ute o gå då på kvällen, ljust o fint!

Nä nu ska jag ta o äta lite middag o sen ta med mig Gimli o "kusin" Ozzy (som är inneboende här nu) på en långis.

Just ja, har lagt in fyra nya busbilder under bus & kompisar mappen


Flyttat

2009-11-02 17:10 | 1 kommentarer

Senaste tiden har de inte varit så mkt tid för att blogga något. I söndags för dryga veckan sen så fick vi besked om att grabben som skulle ha vår lägenhet kunde flytta in redan 1 november. Så måndag o tisdag gick åt till hysteriskt packande o när jag kom från jobbet på tisdag kväll så höll Niklas o svåger på att köra saker med släpvagn  snacka om hastigt o lustigt. I onsdags va alla sakerna ute ur lägenheten o i lördags städade jag o mamma ut de sist ur den, mamma har även varit där o städat innan, gullig som hon är!  

Så nu bor vi hos svärmor i väntan på huset, dit får vi tillgång senast 15 november så de e ju inte så länge. Skönt att inte behöva betala 4200 i hyra i stan för några dagar iaf! Fast bo i kartonger är ju ingen höjdare direkt, vi har saker överallt där de har fått plats att ställa in saker. Mkt hamnade såklart på tippen, de va en riktigt frihetskänsla att slänga soffan, äntligen är vi fri den o ska få en ny!

Gimli han lever i paradiset nu  kan ligga vid kaminen mest hela dagarna o har en "egen" gräsmatta att sköta samt vakta. I går vaktade svärmor honom o då tog han de där med att vakta lite väl allvarligt, han rymde, sprang ner över järnvägen o ner på vägen o skällde ur några stackare som va ute o gick. Så nu är de koppeltvång när han är ute med svärmor. De är ju som tur va ingen hårt trafikerad varken järnväg eller väg men ändå, olyckan är så snabbt framme

Gimli mår iaf bra efter allergireaktionen, sista sårskorpan på nosen ramlade i lördags o de är nu bara en liten liten bula kvar som borde lägga sig snart. Skönt! Men har kortison till honom nu om de skulle hända igen, hemska tanke!

Måste berätta vad jag lyckats med för andra gången på ett år - en blåtira  För ganska precis ett år sen när jag o Niklas bygde Lasse's hundkoja så flög en träbit iväg o träffade mig rakt mellan ögonen så jag fick ett blåöga. I lördags så skulle jag sätta mig i bilen o missar de där stora hålet som kallas dörröppning o lyckas smälla huvudet, eller ja ögonbrynet, rakt in i listen. Som tur va sprack ögonbrynet lite så de släppte lite på trycket men usch så jag ser ut. Bilden nedan är tagen igår kväll, idag är jag ännu mer blå under ögat samt de röda är ända ner till ögonvrån vid näsan. Stackars Niklas, folk tror väl de e han som e elak med mig, men så är de verkligen inte!

Blåklocka

Ja de e väl de som hänt senaste tiden, har inte hunnit så mkt mer än att flytta. Jo just ja, i fredags va vi i tränade agility, oj så bra de gick! Hade kameran med men både jag o Zickan har glömt de där hur man tar kort, inte ett enda kort som va bra

Nä nu ska vi åka till Zickan o Oskar med vovvar en sväng o hälsa på! Ha de fint!


Veterinärbesök

2009-10-24 09:06 | 1 kommentarer

Stackars Gimli fick åka till veterinären igår...

I tisdags mitt på dagen så svullnade Gimli upp på nosen, de började som en 1x1 cm bula precis bakom nosen som sen spred sig bakåt o efter några timmar även lite nedåt mot läpparna. Även öronen svällde men bara på små punkter där de även va små bett. Han andades helt normalt o va i övrigt även helt normal, bara de att han så ut som en bullterrier   Jag avvaktade o börjde såklart fundera på vad som kunde utlöst detta o mer eller mindre kom fram till att de måste ha något med betten i öronen att göra, vet själv hur utsatt jag är för snöloppor, kanske även Gimli är lika känslig? Eller någon annan rackare som lyckats klara sig så länge in på hösten?
De gick ganska snabbt över iaf o vid middagstid syntes bara en litenliten svullnad ovanpå nosen, frid o fröjd, de måste ha varit en snabbt övergående reaktion. Men tji fick jag, onsdag morgon va nosen återigen lika o nu hade öven öronen svullnat upp ordentligt, dom va så tunga så Gimli kunde inte lyfta dem, de bara hängde där, samt att ena ögonbrynet nu hade svullnat oxå. Ringde till veterinären som lika fort som mig konstaterade en allergisk reaktion, vi skulle avvakta o blev de sämre skulle vi ringa igen o få kortison.
De gick sakta ner o i torsdags syntes ingenting. Natten mot fredag vaknade jag flera gånger av att Gimli kliade sig o på morgonen va nosen åter svullen samt även ena örat va svullet samt nu hade han kliat upp sår på nosen. Min första tanke va nu rävskabb med tanke på betten, kliandet, svullnaderna o så de nu kommande såren samt att de hos svärmor gått en räv men om den har skabb eller inte är osäkert. Ringde återigen veterinären o hon sa fortfarande allergisk reaktion. Just kliandet kommer ifrån att han va så svullen o de kliar ju, allt har sin naturliga förklaring ist för att jag ska komma på en massa hemskheter   

Vi packade iaf in oss i bilen i går em o åkte upp till veterinären. Väl där så fick Gimli både kortison o antibiotika via spruta samt att jag fick recept på kortison tabletter ifall de händer igen. Gimli hatar ju verkligen nålstick o fick dessutom två sprutor o såklart så va de ju på ett bord han stod... Inte bra när han precis kommit över sin bordskräck men han fick iaf vackert va kvar på bordet tills han stod stilla med massor av godis, så han insåg att de va inte så farligt ändå, skönt att han är så klok!  Precis innan vi åkte så anmälde jag oss till en utställning oxå, inte så smart kanske men jaja nu e de gjort. Den 7 november är de inoff på Frösön, Zickan hon flyr fältet till Vemdalen då ist så de blir bara jag o Maria med Gimli, Douglas o Legolas.

Ja så de va alltså en allergisk reaktion han fått men av vad?? Som jag har funderat, men de är ju helt omöjligt, behöver ju inte ens va något han varit i närkontakt med. Men händer de fler gånger så ska vi utreda vad de beror på, veterinären sa att de inte va någon idé nu efter bara en gång. Huu får så hemska bilder i huvudet av allergiska hundar, en kompis hade en dobbe som va allergisk mot sitt eget kvalster, hur man nu blir de

På vägen till veterinären i går så snöade de som bara den bitvis, helt underbart!! Hade ju iofs kunna gjort de enkelt för oss o åkte till någon va veterinärerna i stan men nä, jag har fått förtroende för Anna i Strömsund så då åker jag dit gärna, även om de är 10 mil enkel väg, de är en så trevlig o personlig klinik.

Kände o klämde på Gimli nu när jag klev upp o då kände jag inget förutom de små såren på nosen, han har ju inte behagat kliva upp än så får kika på honom sen o se hur de ser ut, männen verkar ha bestämt sig för en ordentligt sovmorgon idag  För mig blir de frukost nu o sen får vi ser vart dagen lutar, ska iaf på apoteket o hämta ut Gimli's kortison.


Hundspråkskurs

2009-10-19 20:20 | 2 kommentarer

I lördags hade vi kombinerad gårdis och ridgeback träff, vi hade hundspråkskurs hemma hos Bea med Eva Bryntse som bland annat är hunspsykolog. Vilken dag de blev med massor av aha-upplevelser!

Vi började med teori i Bea's garage som va en alldeles utmärkt utbildningssal  Först berättade Eva allmänt om hunden som flockdjur o om oss som ledare o sen fokuserade resten av dagen på hundmöten o vi såg många olika hundmöten på film som vi diskuterade, såg igen, diskuterade lite till o såg igen. Så himla intressant! Emellanåt i början när vi pratade ledarskap så kände man sig som världens sämsta hundägare  meddans nästa stund såg man en glimt hopp att någonstans hade man gjort rätt, men som Eva sa "vi är inte mer än människor, vi lär oss av våra misstag" vilket va riktigt skönt att höra! Tror vi alla som va på kursen ser på våra hundar på ett lite annorlunda sätt nu o alla fick nog lika mkt aha-upplevelser tror jag

På eftermiddagen så gick vi ut o hade hundmöten ute på gräsmattan, va mkt man såg som man nog aldrig tänkt på innan  Gimli va först ut, han fick möta Mumin, Evas kurshund, han fungerar som hennes spegel mot de andra hundarna. Gimli ville inte riktigt ta kontakt med Mumin utan de va mkt mer intressant att klia sig o kolla bort, sen när vi släppte dem så va de såklart fullfart, Gimli han kan verkligen busa med alla!  Siri hon va mkt skeptisk mot den där Mumin, va ville den där läskiga stora saken tycktes hon säga. Intressantast va nog att se Batman, Rambo o Peps som alla inte är så jätte förtjusta i möten. Vi gick sen in o sammanfattade dagen o sen va de snippsnappslut, tyvärr, dagen hade gått alldeles för fort!! Men vi har redan planerat in en fortsättningsdel. Eva va så himla bra som instruktör, hon verkligen förklarade o visade så man förstod o gav sig inte förrän alla hade förstått. De mesta hon förklarade hade hon även en verklig historia om även.

Ja de va snabbt sammanfattat om dagen iaf, den va helt suverän!! Längtar redan till nästa gång! Blev inte så mkt bilder tagna men några finns att se under Gårdisträffar på Gallerisidan.

Nu väntar en tur med Gimli o sen ska vi kika på Grannfejden, de är de mest galna program som finns, vilka människor de finns! Känns som om jag glömt hälften av allt jag funderat på att jag skulle skriva...

Ha de fint allihopa!


Lite allt möjligt

2009-10-12 18:11 | 1 kommentarer

Nu va de ett tag sen jag skrev här igen, har lagt mig på latsidan tror jag??!!

Förra veckan så jobbade jag två förmiddagar i ponnystallet uppe på travet. De är naturbruksgymnasiet som har sina travponnier där, 3 shettisar o 6 russ. Så himla enkelt o roligt att jobba där, ponnier är så himla lättsamma  I tosdags va Gimli med mig dit, han tyckte de va jätte roligt att springa omkring i stallet, iaf till en början, sen belv de nog långtråkigt. Men ack så duktig han va, sprang omkring både i stallet o på stallplan som om han aldrig gjort annat o hästarna är ju super intressanta! Musse som är ett litet russ som jag känt i många år fick agera kompis till Gimli, båda lika förtjusta! Gimli tillomed satt på hans rygg o även när Musse skakade på sig så såg Gimli nyfiken ut, trodde han skulle bli rädd då men han va inte ens skeptisk till hästarna över huvudtaget, han brydde sig inte, de va stora hundar i hans värld tror jag

Vad har hänt mer senaste tiden? Vi va o tränade agility en dag förra veckan o de gick hur bra som helst, helt klart vår bästa träning någon gång, vilken pärla till hund!!  Försökte ta lite kort men tror jag ska börja en nybörjarkurs i foto, inte ett kort blev bra tror jag...

I helgen har vi varit i Lit, Gimli har fått leka med "kusin" Ozzy samt härdat sig i kylan, vi har haft minusgrader mest hela helgen. Gimli fryser som bara den nu, hur ska han fixa -30 grader??  Jag o Niklas har även varit o kollat på tapater till nya huset oxå, hittade en väv med struktur som man sen målar, himla smidigt o snyggt, är ju så svårt att bestämma en tapet, de här kändes på något vis lättare, dessutom är våderna 90 cm breda ist för 50 eller va dom brukar va, kommer gå jätte snabbt!

Som vanligt när jag sitter vid dator så har jag mina "dagliga sidor" att kolla igenom, bland annat nästan alla mina länkar men även en hel del annat o mkt handlar såklart om gårdshundar. Vilket krig de verkar ha brutit ut inom gårdshundsfolket, eller främst är de väl en sida som höjer rösten o går emot vad än rasklubben säger/skriver, känns de som. Jag förstår inte vad de är att bråka om, vi har väl alla våra djurs bästa i första rummet?? Vi vill att de ska må bra o va friska o krya. Samt även rasens bästa, framtiden för den blir vad vi gör den till! Nä jag förstår som sagt inte...

Nä nu ska jag o Gimli ut o gå, kommer nog lagomt hem till "sveriges fulaste hem" som börjar kl 20, perfekt timing!

Ha de fint allihop!!!

Gimli & Musse


De snöar

2009-10-06 19:46 | 3 kommentarer

Tjoho de snöar här nu!!  Helt underbart, eller ja de är mer eller mindre snöstorm, de snöar på fel ledd, vågrätt...  De snöade på sina ställen natten mot söndag oxå men de här är första snön som lägger sig som vi ser till, i Lit va de minsan ingen snö söndag morgon, eller så sov vi för länge??

Jag o Gimli va nyss ut o gick o när vi kom ut o Gimli insåg att de va snöstorm ville han vända o gå in med icke, vi skulle ut o gå. Tog inte så läng tid innan Gimli flög omkring som en tok o jagade snöflingor, så de va rätt roligt med snö ändå

Synd man bor i stan, annars hade de kanske kunna varit lite vitt i morgon bitti. Här e gatorna fortfarande så varma så inget lägger sig ju, inte nån längre tid iaf, fast snöar de riktigt mkt så kanske

Va bara tvungen att skriva av mig lite, blev så lycklig

Just ja, ni har väl inte missat allt nytt på sidan Om gårdshundar, ny text o massa snygga bilder!

6/10 och de snöar Mer snö


Inga bilder

2009-10-05 14:25 | 1 kommentarer

Tyvärr blir de inga bilder från utställningen, dom va alldeles för dåliga, måste nog gå en kurs i att ta bilder inomhus  Några bilder som är tagna väldigt nära är rätt ok men de är bara 3-4 st.

Gimli's kritik är iaf inlagd under resultat nu.

Ja nå mer hade jag nog inte just nu tror jag, vi hörs igen!


Internationell utställning

2009-10-04 13:04 | 1 kommentarer

Men ojoj vilken dag de va igår, men vi börjar från början.

Upp före 5 o försöka skaka liv i Gimli vilket inte va de lättaste, strax före 6 kom Zickan o Siri o hämtade oss o vi for till Brunflo o hämtade Maria o Legolas. Va i S-vall i god tid o han installera oss. I Ingången till hallen så va de obligatorisk veterinärbesiktning, eller dom kallade de för de iaf. De dom gjorde va att kolla hunden i ögonen. Gimli han travade glatt uppför rampen, lät sig kollas o sen ner, tror inte han riktigt han uppfatta vad som hände  Hann titta på junior och unghunds hanarna o sen va de våran tur, in springa ett varv o sen stå o vänta på vår tur till bordet. Väl på bordet stod Gimli sååå bra, inte minsta antydan till nån skräck utan lät sig lugnt kollas, jag stod som o chock tror jag men ack så nöjd. Sprang fint o sen va de väldigt kort väntan på resultat, de blev en 2:a med helt ok kritik  men våran vinst va att Gimli stod på bordet, jag va och är så nöjd så jag visste inte vart jag skulle ta vägen när vi gick ut ur ringen. Domaren sa "med mer maskulint utseende, dvs mer massa så hade de blivit en 1:a"   men de kanske kommer, som de ser ut på de bilder jag sett på Gimlis släkt så hör de inte till de något kraftigare typerna, men han är världens bästa hund ändå, de spelar ingen roll hur han ser ut eller inte ser ut, trots allt har han gått upp 2 kg i ren massa sen han kom till oss, de är 33 % av hans dåvarande vikt och 20 % av dagens vikt, inte dåligt! Åter till utställningen. När hanarna va klar så va de Siri's tur, hon ville inte vara med på bordet idag men sprang så fint så o fick en 2:a. Försökte ta kort på de hundar som va med, ett tag satt jag med 3 kameror, min, Zickan's o Jamie's, lite lätt stressigt vill jag lova  Alla hundar va så himla fina, men någon jag blev helt extra betagen i va Nila, vilken skönhet!!

Jätte kul o träffa er allihopa på utställningen o grattis till era fina resultat allihop!  Gimli's kritik och bilder från gårdagen kommer jag lägga upp senast i morgon, är husvakt hos svärmor nu så har inte min dator.

Efter att alla gårdisar va klara så packade vi ihop och for på Ikea, shoppade lite klassiska "bra att ha saker" bara men kikade på alldeles för mkt som ev skulle tänkas passa i nya huset  Sprang även ett snabbt varv inne på Birsta men ingen av oss tror jag va på nå vidare shoppinghumör, alldeles för trötta allihop. Åkte hemåt ist. Väl hemma va klockan strax före 19 så de blev till att kasta in sakerna, ta min bil o åka med Gimli hit till Lit för att sen fortsätta till Aspås där min gamla ridklubb firade 20 års jubileum med middag o trevligheter, lite sen blev jag allt men inte så farligt. Dödstrött for jag sen hit o la mig vid 22, länge sen jag va så trött kan jag lova!

Har fortfarande inte smält gårdagen, är så lycklig så jag vet inte vad!  Maria ska ha ett ENORMT JÄTTE TACK för all stöttning och support, du är fantastisk!!

Tror säkert jag har glömt hälften av de jag tänkte skriva, men de dyker väl upp  Nu ska vi ta o bära in lite ved o sen byta till vinterdäck, hög tid nu då de har lovat snö!

Ha de fint allihopa!!


Legat sjuk

2009-09-28 16:15 | 0 kommentarer

Ja här på bloggen har de inte hänt så mkt sen de va utställningen i Sveg men de beror på att jag sen jag kom hem därifrån har legat i en dunderförkylning. Hade feber lör-mån kväll o sen har jag haft världen snuva o hosta så har inte orkat göra något  Va hemma från jobbet hela veckan o jag o Gimli låg mest o kollade på film. Mamma fick komma o gå en långtur med Gimli en dag, han klättrade på väggarna han stackarn,  fick han bara gå på kortare promenader o de är ju supertråkigt. Torsdag o fredag förmiddag låg han under skohyllan i hallen o då e han riktigt sur... Så i fredags åkte vi med Zickan o hundar till Brunflo o tränade lite agility, jag kunde inte springa utan att hosta så körde mindre övningar, gick superbra!! Sen fick hundarna busa oxå, Lasse han e ju sån bra lekfabror, en buse i munnen o sen springer han med Gimli efter, varv på varv  

I lördags va vi till mamma då Niklas skulle göra klart taket där. Så då passade jag o mamma på att umgås, hyfsat pigg va jag oxå så orkade nästan köra till stan, gå på maxi, köpa blommor o en kaffemaskin innan jag va helt färdig, framsteg! 

I går mådde jag nästan helt ok, rätt pigg! Vi va i Lit på förmiddagen o tömde båden på vatten o körde undan den för vintern o sen for vi till mamma igen o Niklas gjorde de sista på taket.

Blev lite bus-kort tagna både i lördags o i går, både i Lit och i Hara hos mamma. Finns såklart att se under Galleri

Idag har jag jobbat igen, rätt skönt må jag säga! Pratade nyss med Niklas som är på väg hem från jobbet o har blivit super förkyld, varför kunde vi inte varit de samtidigt??

Nä ska ta o spola upp ett bad till mannen nu, ha de så fint o hoppas ni håller er friska!!

Sista rycket på tak-bytet Färdigt!!!


«december 2021»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031