Renovering & agility

2010-04-04 08:59 | 0 kommentarer

Pust vilken påskhelg, men ack så underbart!

Vi har i helgen passat på att riva o måla om hallen o trappen i vårt lilla hus, de va hög tid vill jag lova! Tapeterna som satt där, stora medaljonger i rött o svart (se bild nedan), har suttit sen 60-talet o de va så mörkt o trist i hallen. Men nu så, nu är de ljust grått o ljust o trivsamt! Listerna har vi valt att ha kvar svarta o så ska dörrarna målas vita i sommar när man kan vara ute o stöka kommer nog bli bra! Även de som i rött i trappen ska målas i samma färg som väggarna, nån dag när jag hinner. Så skönt att äntligen ha de (halv)klart! Idag har jag rivit bort all maskeringstejp, spikat o skruvat upp saker igen o släpat tillbaka möblerna som blockerat hela vardagsrummet. Men vilket jobb de har varit då de är så mkt vinklar o vrår överallt o olika takhöjd osv, men skam den som ger sig

Renovering före1 Renovering efter1
På första bilden har vi rivit bort tapeten, på andra så är de nästan klart, väggfärgen på plats iaf.

Renovering före2 Renovering efter2
Bombnedslag i två varianter

I dag har vi även hunnit med att ha årets agilitypremiär o vilken premiär sen, så bra som hundarna gick idag har dom väl aldrig gått tror jag!!!  Gimli hade världens fart tillomed i slalomet, tror jag mest stod o gapa  Hos Siri hade polleten ramlat ner sen ifjol o nu va de perfekt stil o vilken fart, tävling nästa!! Lasse han flummade inte alls som ifjol utan gjorde de han skulle, första varvet tillomed! Maja fick även prova hoppa lite låg o precis som en huskie ska va så gör hon allt för godis, duktiga lilla tjejen!! Vilka vovvar!!  Foton från dagen finns såklart i Galleriet, mappen Agility 2010

Nu är jag mer än någonsin peppad inför årets tävlingar, sen hur de går väl på plats spelar visar sig, men de viktigaste är att vi har roligt! Nu ska jag o Zickan träna kondition oxå, insåg verkligen de idag att vi legat på latsidan!! Gå o åka skidor i bra tempo är inga problem, men springa!! Huuua!

Nä nu ska jag förstsätta stöka i vårat lilla bombnedslag, tänk att saker kan hamna verkligen överallt bara för att man gör om i hallen...


Utsällning

2010-03-27 15:52 | 1 kommentarer

Jaha då va denna utställning avklarad, vad har jag varit orolig för?? De gick ju super bra!! Gimli va så himla duktig!! 

Vi startade ju som andra hund så de blev en tidig morgon. In i ringen, springa ett varv o sen upp på bordet där Gimli stod still o lät sig hanteras, han tvekade till i början men sen va de inga problem, gissa om jag blev stolt!  Stå på golvet o sen springa lite till, inga som helst problem även om Gimli inte gillar momentet stå. De blev 1:a pris, HP och BIM, vilken vovve!  Siri hon skötte sig oxå super, 1:a pris o HP o Cayenne fick 1:a pris, HP, BIR, BIG-3, vilka vovvar vi har!!  Gimli's kritik finns att läsa under resultat.

Vi va snabbt klara o tur va ju de, utställningen va i en ishall o de va grymt kallt! Vi åkte på Dollarstore, måste ju passa på när man ändå är i Strömsund  Vart som vanligt massa små saker, men ack så bra att ha! På vägen hem va de återigen underkylt regn o glashalt.

Väl hemma skulle vi ju ta kort på våra duktiga vovvar, men inget fotoväder ute så de blev inne o bilderna blev därefter. Zickan ska skicka lite bilder sen från själva utställningen, så fort jag fått dom lägger jag upp dom i utställnings galleriet.

Gimli va en snygging i Strömsund 27/3 -10, 1:a pris, HP & BIM


Vårväder

2010-03-24 12:28 | 0 kommentarer

De är verkligen underbart vårväder nu o vi utnyttjar de så fort vi kan! Sista tiden har vi åka massor av skidor/släde o de är ju så nice!

Förra veckan så va vi till Kläpptjärn o fikade, jag lånade Skum från Morgan o skulle åka skidor med honom men nepp, de ville inte han. Då kopplade vi in honom i spannet istället o min tolklina i släden o sen bar de av, vilken lösning, de gick ju utmärkt! 

I söndags så skulle vi ut igen, då satt vi fast Skum i spannet på en gång o skulle åka till Gällsjön, men vi hann inte så långt innan Siri fick upp nå spår o försvann på myrarna. Vi ropade o ropade men ingen Siri kom, tillslut så fick vi vända o leta efter henne. Skaren är ju så hård nu så vi kunde köra utan problem på den, rakt ut på myrarna, vilken frihetskänsla!  Jag kopplade lös mig från släden o åkte före hundarna så de skulle veta vart de skulle, de är ju inte så vana att gå ospårat men de gick ju lysande. Bara en bit in på myren så kom Siri springades, såkalrt från helt fel håll än va vi trodde... Sen fick hon sitta fast, den lilla rymerskan  Vi åkte vidare på myren o hittade ett mysigt ställe att fika o sola på innan de bar av hemåt igen. De blev ju inte direkt som vi tänkt oss men ack så härligt de va!!

I tisdags va vi ut igen, denna gången va Skum nutbytt till Siri - rymmaren. Eftersom vi körde på andra sidan vägen är de så dumt om hon försvinner så då får hon gå med i spannet ist o de går ju alldeles utmärkt! Bilder finns på Zickans hemsidan. Vi va ute i dryga timman i skymningen, så mysigt! Men de va några hemska backar där, först gick de rakt upp o Zickan hon manade på hundarna o jag kunde ju inte bara stå där bakom o glida med på ett bananskal så jag skulle ju hjälpa till, men hur bra gick de då? Nä inte alls, ramlade såklart!  Spåren är ju stenhårda så är både blå o gul på höften idag, såklart fick jag sendrag under foten oxå som sen hängde med resten av vägen hem tillofrån. Sen så skulle vi ju nedför oxå, ännu brantare o inte gick de o bromsa heller med skidorna då leden va för smal så jag satt mig ner o släpade rumpan i backen, tyckte de va ju effektivt. Men inge smart, trasslade in mig i linan såklart o de flög skidor o stavar åt alla håll, hann tänka att nu bryter jag mig ju men de gick bra, en kraftig rumpsmärta efter de bara som gjorde att jag knappt tog mig ur sängen igår 

Av Gimlis hälta syns nu inget o har inte gjort på länge så han e med på turerna, åker ju mest på släden men i tisdags sprang han merdelen, börjar få upp flåset ordentligt nu!

I går va vi ut på en snabbrunda, Lasse hade jobbat på dagen o de va lite väl varmt för dem samt att vi skulle på rally lydnad se oxå. Turen gick iaf utan några problem, bara Lasse som hade svårt för höger o vänster ibland, inte lätt o va trött i skallen efter en heldag med jakt på sork  Sen va vi då iväg på rallylydnad, va så länge sen sist då de varit på söngdagar o de aldrig har passat. Men de gick ju kanon, Gimli va lite trött efter turen o hade lite långa ledningar men gjorde de han skulle o va duktig, så kul o va igång igen!

På lördag väntar utställning, inoff i Strömsund. Är en bra domare så hoppas Gimli inte bli rädd igen. Nu står han på bordet här hemma varje dag, inte är de kul men han gör de iaf. Siri o Cayenne ska med upp oxå. Återkommer på lördag igen med hur de har gått.

Har fått kort av Siv sen vi va på årsmötet, har fått lov att visa dem här, så himla fina bilder! Tack snälla Siv!! Gimli ser lite sur ut men han frös, stackarn

Årsmötet
Nästan alla fick plats på samma bild

Siri & Gim-Gim
Siri & Gimli utan för Scandic Järva Krog

Jag & Gimli Mys
Jag & Gimli

Zickan & jag
Zickan & jag, för ovanlighetens skull inte klädda i träningskläder


Roadtripp

2010-03-17 15:49 | 0 kommentarer

Äntligen hinner jag skriva om helgens roadtripp, vilken härlig resa de blev

Jag klev upp 5 i lördags morse o hör o häpna så klev Gimli frivilligt upp med mig, han hade ju väntat på denna resa. Jag berättade i torsdags för honom att vi skulle ut på tur med Siri i helgen o efter de så tjatade han på mig som en tok. Så fort jag rörde mig i huset så sprang han till dörren, han visste att de va nå kul på gång helt enkelt! Fredag kväll tjurade han tillomed ihop vid dörren, de hände ju aldrig de där roliga!  Till slut fick han alltså åka, vilken lycka! Hämtade upp Zickan o Siri o monterade ihop burarna i baksätet så de skulle ha plats o röra sig på, ja de gick ju bra, hann inte ens till Sundsvall förrän Siri rev de hela o smet till Zickans knä, va ju inga problem när vi trodde att de skulle hålla o bara dra tygburen mot min stålbur, tji fick vi 

Stannade o rastade lite söder om Sundsvall o sen åkte vi raka spåret till Valbo, där mötte vi Kicken med familj, Gimli's andra halvbror vi har kontakt med  Gimli han hälsade fint o trevlig på Kicken men sen va de bra, han skulle inte ha något med honom att göra, vet inte om han fick flashbacks eller va de va, har aldrig sett honom reagera så mot någon annan hund  Siri däremot tyckte att Kicken va en riktigt rolig prick, som de busade! Vi gick en promenad o jag kunde släppa Gimli en bit, men han tog tydligt avstånd från Kicken, tänk om man hade kunna läsa tankar då, varför ville han inte busa med honom? De spelar ju ingen roll vad de är för hund Gimli möter, ranghög eller låg, så kan jag alltid läsa honom o han uppför sig precis enligt "regelboken" för hur en hund ska bete sig i såna möten, men de här kunde jag inte läsa... Va iaf himla kul o möta dem, Kicken är så himla söt!

Jag o Zickan påbörjade vårat sm i snabb-shopping på Valbo oxå, va in på Ikea o åt lunch o handlade lite bra o ha saker o va tillbaka i bilen på 30 min kanske, är inte de en snabb Ikea tur så säg, med lunch dessutom?!  Vi fortsatte våran färd mot Västerås, smidigt o bra o på plats där fortsatte vi i samma snabba stil, va in på New Yorkers o shoppade, vilken bra affär de är! och billigt! Jag köpte 3 tröjor, jeans, en t-shirt till lillebror o kallingar till Niklas för 650 kr  Vidare gick vår tur in på godisaffären i Hummelsta o Ica Maxi i Enköping innan vi landade hos pappa vid 17 tiden. Vilken dag! Lagade lite middag o tog en promenad i parken med vovvarna, pappa följde oxå med. Sen va de melodifestvalen, självaste finalen, så bra de va!  Gimli o Siri de busade o hade de så kul hos pappa, så mkt golv o rejsa runt på  Kan lova att vi somnade gott den kvällen, både 2 o 4 benta.

Söndag då så hade vi ställt larm på halv 9 men vaknade båda två vid halv 8. Promenad med hundarna, frukost o fastmontering av burarna ordentligt, stripes e de som gäller, då satt de ihop med varanda bra o ingen Siri som rev de  Sen bar de av mot Solna. Den där gps:en ville åt nå helt annat håll än vad jag planerat att vi skulle till, men de gick ju bra ändå, inte en felkörning!  På plats i god tid o hann rasta hundarna innan mötet började. Va bara 24 personer på mötet, jag trodde de skulle va mkt mer! Mötet flöt på bra till de övriga frågorna kom, då blev de såklart massa diskussion om röntgen, tur de va en bra mötesordförande som höll de lugnt o sansat o att rätt person pratade när de skulle! Träffade massa trevligt gårdisfolk o så fick vi träffa Siv, Titus o Elliots matte, o hon fick träffa Siri o Gimli oxå. Så himla kul, man har mest en bild av hundarna o hemsidan men inte männsikan bakom

När mötet väl va slut så va inte klockan så mkt så vi beslöt oss för att åka E18 tillbaka till Barkarby o kolla in outlet:en, även där va vi så snabba så, tänk att vi kunde shoppa så snabbt, otroligt!  Sen bar de av hemöver. Första stoppet blev i Tönnebro för tankning o middag o såklart rastning av hundarna. Sen åkte till till Gnarp innan vi stannade igen för rastning o mack besök, för vår egen del, bilen behövde inget mer. Sen den sega biten hem. Från Bräcke så snöa de o va riktigt halt, så de gick sakta men säkert, va så trötta oxå så ville va på den säkra sida. Efter att ha släppt av Zickan o Siri i Kläppe så kom jag hem vid halv 12, vilken lång dag de blev, jag ramlade verkligen i säng!

Vilken härlig helg de har varit, vi har hunnit så mkt på så kort tid o träffat så mkt trevligt folk (& hundar), de här gör vi om nästa år!!

Nu ska jag ta o laga lite middag o sen är de spel o trix hos Anja, ska bli så kul! Har börjat lite smått med klicker på Gimli så tänkte fråga Anja om lite tips oxå, men de jag kan se så fungerar de kanon på Gimli, vi är ju båda nybörjare på de.

Måste ju lägga in bilder på Kicken oxå!

Stilig brorsa! Broder igen


Trist

2010-03-11 09:00 | 1 kommentarer

Just nu är de inte så kul... Men vi tar de från början.

I lördags på gårdisträffen så lekte ju Gimli med Filur, skrek till o kom hoppandes på 3 ben. De gick ju fort över men i söndags morse så va han svullen o varm precis på framsidan hasen. Fortfarande ingen rörelsestörning men när han satt o låg så såg jag att de inte va som de skulle med benet. Prata med veterinär (såklart Fjällveterninären i Strömsund) o har även varit dit för en koll. Inget brutet iaf, de e ju skönt, fast de hade ju märkts mer på en gång isf. Men de leder iaf till att Gimli nu går på medicin o ska ta de lugnt, koppelpromenader, inge bus, ja de vanliga, en längre tid. Skönt att de inte va nå allvarligare än något som kan läkas med lugn o ro med tiden.

Nu laddar vi för helgens roadtripp, tidigt lördag morgon så lämnar vi Jämtland, jag, Zickan, Gimli o Siri. De blir stop i Valbo samt Västerås innan vi anländer till pappa i Enköping. Söndag så åker vi in till Solna för RDSG möte. När sen mötet är slut så blir de raka spåret hem. Ska bli riktigt skönt att få åka iväg en sväng!


Eniro's skattjakt

2010-03-07 22:26 | 1 kommentarer

De här har förvisso inget med hundar att göra, men måste ta de ändå

Jag har varit helt besatt i Eniro' skattjakt sen den började, smittad från jobbet kanske??  (jobbar på Eniro) Nu ikväll kom sista ledtråden på tv, en rebus o sen va de bara o knota vidare. Nyss fick jag ett sms där de stor "Grattis, du ahr svarat rätt på Skattjakten och har en chans till en finalplats! Finalisterna meddelas innan 17 mars. Mvh, Eniro" KUL!!

Vi har inte fått någon hjälp från jobbet, inte på något vis, mer än att vi använder kartorna dagligen i samtal med kunder o på så vis kan hur de fungerar utan o innan mest, inga tips ingen genvägar osv.

De är sjukt svårt o krångligt men ack så underhållande (varning, man blir besatt!!), så har ni tid över måste ni prova, klicka er in här o sen är de bara o köra! Lycka till!! Berätta gärna hur de går om ni är in o provar!

Nu väntar sängen o upp tidigt på jobbet i morgon, gnatt!


Gårdisträff

2010-03-06 20:52 | 0 kommentarer

Idag har vi varit på gårdisträff hemma hos Zickan, Oskar o flocken i Kläppe. Vi kunde ju inte träffat bättre i val av dag, strålande sol, -7 och vindstilla, såå perfekt!!  Zickan körde släde upp, där vi parkerat in Bruno i spannet, han skötte sig bra, tjorvade lite när de stod stilla men annars va de inga problem. Jag åkte skidor med Gimli o Siri, de e ju så söta i sina små nome-selar! Och som de drar, starka som oxar! De går ju inte i någon vidare fart men dom e så duktiga de små råttorna!  Grabbarna körde ju såklart skoter/fyrhjuling upp, vad annars?

När vi väl kom upp allihopa så grillade vi o mådde gott i solen. Blev lite bus oxå såklart. Gimli som älskar att busa med Filur gjorde de även idag men lyckades göra illa sig lite, skrek till o kom sen o hoppade på 3 ben. De gick som tur va över väldigt fort, tror nog de gjorde ont men mest vart han nog rädd o förvånad, de ska ju inte göra ont när man busar ju!! Bruno o huskysarna satt fast i träd, de va ingen höjdare tyckte Bruno, är man på tur ska man springa inte sitta o fika, va e de för fasoner egentligen? Men han föll till ro o satt lugnt o kolla på oss till o från, däremellan grävde han en stor grop, hoppade efter trädets kvistar o lekte på avstånd med de andra hundarn

På vägen hem fick Gimli för säkerhets skull åka på släden, för o vila benet. Jag åkte med Bruno o jag o Zickan tog en liten extra tur så hundarna fick springa av sig o vilket trassel de va, Lasse han skulle inte alls hem än! Bilder finns under gårdisträffar i Galleriet

I går va vi oxå på tur, jag på skidor med Bruno, Zickan med släden o sina tappra dragare o Gimli o Siri som sprang lösa. Va bort till Gällsjön fram o tillbaka i de toppenfina vädret. Väl på plats på sjön blev de en lite längre vila o massa fotografering, bilder finns i vinter nr albumet i Galleriet. Bruno drog på jätte bra o verkar ha börjat lära sig att de tar emot ibland o då ska man ta i ännu mer. Gimli han åkte skoter sista biten med hussen, satt snällt o stilla med såg inte så jätte nöjd ut, de är bättre o åka släde  

Bruno har fått en egen sida i huvud menyn nu o ett eget fotoalbum, ska försöka fylla på de så gott de går fram över.

Nu sitter jag här hemma med två trötta hundar, inte så fysiskt trötta utan mest psykist, de har varit en lång dag för dem. Blir snart en kvällstur o sen sängen, i morgon väntar Clints dop o sen middag hos mamma, fullt upp som vanligt alltså, tänk va mkt man hinner när man äntligen är ledig! Min första lediga helg på 6 veckor, pust! Nästa helg väntar en Stockholm/enköpings tripp med gårdis årsmöte o shopping, kul!! Nä kvällstur va de ju!


Klubbmästare

2010-02-28 20:46 | 2 kommentarer

Nu har jag o Gimli just kommit hem, vi har varit på årsmöte för min gammel-gamla ridklubb i Aspås. De har en sektion för hundar oxå så nu e jag med där igen, sen ett år tillbaka, de håller främst på med agility o rallylydnad, perfekt för oss! Ja iaf, på mötet fick Gimli motta pris, för han blev Klubbmästare i Agility  På våran första tävling dessutom, så himla kul!! Vilken vovve jag har  Va ett presentkort på Granngården, så perfekt! Blir garanterat nå gotta till Gim-Gim för de  Gimli charmade ju alla på mötet oxå, bara genom att sitta o va söt  Blir nog ett roligt år i den klubben med tävlingar i både agility, hopp o rally. Även om vi inte kommer tävla för dem (inte en klubb man kan tävla för, de samordnar tävlingar med en brukshundsklubb) men tävla där ska vi, så nära o bra!! Prefekt med rallytävlingar oxå! Mitt mål är ju att Gimli ska bli rallylydnads champion, vår får väl se hur de går med de, men kul vore de!

I onsdags så va vi på hundspel o konster hos Anja, vilken kväll!! Både jag o Gimli hade super kul! Han va så duktig på spelen o något han verkligen älskade va den stora aluminiumskålen med massa plåtskrot i. Man la i en eller flera godisar i den o rörde om o sen fick hunden söka. Jag va skeptisk till om Gimli skulle våga då de lät så himla mkt om allt skrot men han körde glatt ner huvudet o ville aldrig sluta, stod skrot lång över huvudet på honom med de bekom honom inte de minsta, duktiga Gim-Gim!!  Tränade även några trix som vi inte gjort eller gjort väldigt lite av tidigare, rulla, ligga död, vinka, hoppa genom armen, sitta fint mm. Så bra o åka iväg o får mer tips på trix osv o Gimli va så på, han gjorde allt jag bad honom om  De där ska vi åka på fler gånger, de va så givande o Gimli ha helt slut efteråt, bra psykisk träning!

I fredags innan jag började jobba va vi på utflykt oxå. Jag o Zickan åkte skidor med Lasse o Maja, gårdisarna o Tyra sprang o männen körde sina gam-skotrar. Va upp till ett vindskydd o grillade o mådde gott. Snöade rätt bra men de gjorde inget, synd bara att vi inte hade kameror med oss... Jag o Zickan är inga mästare på skidor inte, först så skulle jag flytta isär skidorna o åka över Gimli som fastnat på leden men de gick ju inte så bra, rätt ner på bröstkorgen o världens trassel på skidor o stavar. Gimli hann som tur va undan! Sen gick Zickans lina av så Lasse kom i världens fart o va överlycklig, så lätt de gick helt plötsligt. Tror jag gjorde en vurpa till sen oxå men minns inte hur de gick till. På vägen hem va de Zickans tur o ramla, grabbarna körde före oss så hundarna fick en väldans fart, o Lasse han följde Niklas ut i djupsnön men ångrade sig sen o Zickan hann inte styra så hon gjorde en fin krater i djupsnön, mer eller mindre helt begravd under snön, sen hade hon så problem att ta sig upp så hon ramla igen. Nästa vurva va mitt fel, jag åkte o titta på grabbarna så jag o Maja kom på varsin sida av Zickan o fällde henne, vilket trassel de blev, haha, va roligt man kan ha på en skidtur, skrattar ju så håller på o kikna varje gång nån av oss far i backen   Men männen va inte bättre, först så körde Oskar fast o när han sen kom lös så hann han inte riktigt med att sätta sig på skotern så han hängde i styret o åkte på sidan en bra bit o Niklas han körde in i en liten tall så de tog tvärstopp o han gjorde en fin volt över styret, både sakerna såg så himla festliga ut, tänk om vi fått de på film?!

I morgon är jag äntligen ledig, eller ja från Eniro iaf, ska på travet o släppa ut hästar o mocka bara, tar 1,5 timma undgefär så de klassar jag som ledig. Sen mitt på dagen ska jag iväg o fli naglarna, så skönt! Gimli får va hos barnvakt-Zickan under tiden o sen ska vi nog försöka ta oss ut o åka skidor eller hitta på nå annat kul. Till helgen är de gårdis träff o nästa helg är de ju årsmöte, så bla så himla kul båda sakerna!!

Långt inlägg som vanligt, men har säkert glömt hälften jag hade tänkt skriva, kanske lika bra!? Nu blir de tv en liten stund o sen sova, upp i ottan i måra så. Ha de toppen fint!!


Nu räcker de!

2010-02-23 18:30 | 0 kommentarer

Huuu nu e jag less på den här extrema kylan, snacka om vargavinter!  Visst är de toppenfina dagar nu men de e ju så himla kallt! I morse när jag klev upp vid 4 så va de -35 grader o när jag for hem från jobbet vid 13 va de -25, det är alldeles för kallt för min (& Gimlis del). De här e ju andra ordentliga klödknäppen den här vinter, de har inte varit en plusgrad sen snön kom i november, det om något är ovanligt!! De märks så väl oxå, de finns ingen botten någonstans, köra skoter är ju bara att glömma då man hela tiden kör skidorna in i stenar, stubbar osv, är inge kul när risken att köra sönder är större än att ha kul...

Jobbar super mkt nu oxå, i söndags blev jag dessutom inkallad på övertid, min 4e eller 5e helg i rad o så ska jag jobba helgen som kommer... Får iaf vara ledig i morgon, ska bli så skönt!

Nä nu va de nog från klagomuren, de e ju så mkt bra oxå, en hel del planer för våren o sommaren som börjar bli klara  De börjar med årsmöte för AHA på söndag, gårdisträffen 6 mars, gårdis årsmötet 14 mars, två inoff utställningar i närheten i mars, mer gårdisträff i april o maj, släktträff i juni, stort midsommar kalas o sen sen Tollarp i augusti. Ja de börjar samlas lite saker, ska bli så kul! Hoppas bara man hinner med allt

På tal om de två utställningarna så är jag väldigt kluven, har ju mer eller mindre lovat Gimli att han ska slippa de, men samtidigt blir jag sugen på att åka. Främst som träning då, med rätt träning o domare så kanske han tycker de är roligt så småningom?! De är så himla svårt, är ju så roligt med utställning men samtidgt blir de ju så tråkigt när inte Gimli är nå större fan av de o jag ser hur han verkligen tycker de är läskigt. Vad ska jag göra??

I morgon ska jag, Gimli, Zickan o Siri på "hundspel & konster" hos Anja. Jag jobbar torsdag kväll så kommer inte kunna gå på vanliga träningen då så vi åker i morgon ist. Gimli börjar ju haja de där med pussel nu så ska bli himla kul o testa, Anja har ju så himla mkt bra övningar o ideer! Dessutom är de inomhus, en stor fördel i kylan! Förra veckan va de helt ok väder så då kunde vi träna som vanligt, Gimli gick så himla bra! Tillomed fot på fel sida fatta han direkt även om vi aldrig kört de förut, vilken vovve!!  Mot slutet så bytte jag till Lasse, oj vilken skillnad, haha! Lasse e ju jätte duktig men inte alls så följsam o kontaktsökande som Gimli, men däremot gör han allt för godis så de går ju bra ändå

Nä nu ska jag springa ner o kika på OS, de e ju så spännande! Sen blir de sängen o i morgon bitti ska jag till läkaren med mina händer, har psoreasis över lederna, främst på höger hand. De svullnar o gör så himla ont emellanåt, så hoppas de finns nån lösning till de.

Ha de så toppenbra allihopa!!


Aktivitetsdag

2010-02-14 20:15 | 2 kommentarer

Idag har varit en riktig aktivitetsdag för mig. I morse kl 8 åkte jag o red Clabbe. Vi va ute i djupsnön o både dressyrade o busade, ville aldrig sluta rida, de gick så bra o de va så härligt! Avslutade med en riktig busgalopp över en äng, de va nästan så jag fick rysningar, såå härligt!  Skulle haft en fotograf med bara...

När jag kom hem va de Gimlis tur, vi fick skjuts av Oskar, som kom för att hämta Niklas, upp till Högbyn o gick hem därifrån i solen, ja där den nådde ner mellan alla träd. Kameran va med o bilder finns i ett nytt vinteralbum (fick inte plats mer bilder i de förra) i galleriet. Vi tyckte båda de va så härligt o stannade o njöt i solen ibland. Avslutade med att pulsa genom snön hem, en liten genväg över en äng, jag tyckte de va härligt men inte Gimli, han hoppade o kämpade mellan mina skoavtryck, de där med djupsnö är som sagt inget för honom

Väl hemma igen så hoppade vi in i bilen o åkte till Zickan o Oskar. Stackars Zickan jobbar långpass idag så jag åkte en skidtur med Lasse o Maja. Jissses va de gick undan o ha dem två i par!!  Tyra o Siri va hos Zickans föräldrar, men Gimli följde givetvis med, fast även om han sprang mest allt han kunde så blev han lååångt efter, stackare! Gjorde en liten film som jag tänkte visa här, men glömde såklart kameran hos Zickan så de får bli i morgon, länk kommer finnas här bara jag får upp den på youtube. Fick ha sårvård på Maja när vi kom hem oxå, Lasse hade hackat upp hennes sår under ögat igen, stackars liten Maja, så utsatt för stora, bestämda, tjuriga Lars.

När vi väl kom hem sen igen så åkte vi ner till svärmor o hämtade våra skotrar, har ju inte rört dem på hela vintern... Niklas har ju haft gam-skotern hemma men de är inte samma sak, för honom är de en ögonsten men jag befattar mig helst inte med den, såvida de inte gäller att Niklas ska göra spår åt mig o Gimli   Körde en sväng med skotrarna o då märks de hur lite snö de är egentligt, lederna såg ut som en puckelpist, jobbagt att vara köra-skoter-otränad där vill jag lova, kommer nog att kännas i morgon!! Men ack så härligt att få ut o gasa igen o så luktar man ju så gott när man kommer hem

Nu har jag precis duschat o snart blir de nog sängen o en film, har varit en lång men helt underbar dag, tänk om man kunde få så här mkt roligt gjort varje dag man e ledig?!

Litet fegis res
Jag o min skoter ifjol, litet fegis-res hemma hos lillebror


«april 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930