Årets sista agility

2010-09-20 15:47 | 2 kommentarer

I helgen har vi varit iväg på årets sista agilitytävling, officiell i Ö-vik.

Åkte upp i fredags kväll med Maria, Jimmy, barnen, alla hundar o en husvagn o kom fram till tävlingsplatsen vid halv 1 på natten, lagomt trötta.På lördagen startade klass ett o de va då på en gräsplan som va mer som en sjö, ju fler som starade ju mer började de likna en lervälling  När de va min o Gimlis tur o gå in på banan i agilityn kändes han pigg o glad men väl i leran så tyckte han de va grymt äckligt, usch varför skulle han springa i de!?  Vi tog oss iaf i mål men med 10 fel på hinder o massa tidsfel, felen på hinder blev däcket (som va miniatyr litet på agilityplan) o så slalom. I hoppklassen va de samma sak mer leran men här fick vi två fel i slalomen, ja o så en hög med tidsfel men inte lika mkt som i agilityn iaf. Här va däcket större o då va de inga problem. För Maria gick de bra, Snö hade fart från start till mål!! Men så e de ju slalomen... För Jimmy så gick de bra, när han startade agilityn så gick de slalomen men fick sen bryta för gungan inte hade slagit tillbaka o de va nog de bästa, efter de så gick Extra felfria slalom resten av helgen!!!

När vi tävlat klart Så åkte vi en sväng o handlade lite o sen tillbaka till husvagnen för middag o lite vin, hade en helmysig kväll o satt o prata om allt mellan himmel o jord o Gimli, Sören o Legolas lekte o hade jätte kul!!

På söndagen så startade vi sist så vi åkte iväg på syskonträff för Legolas. Fick träffa hans syskon Roffe, Sigge o Mira samt att Maria (Viranords) hade med sig Vira o Molly samt hennes underbara små valpar  Kom tillbaka till tävlingsplatsen i alldeles lagom tid. Nu hade de flyttat tävlingsbanan ut på gruset, tack för de!! Även fast inte Gimli gillar grus så är de bättre än lera!! I hopp så va Gimli laddad o sprang med full fart, precis så som jag vill ha honom  men såklart e de annat som ska strula, hade jag tänkt mig för hade vi kanske sluppit ett stopp men de är lätt o va efterklok, vi höll på o springa ikull varandra o då missade han ett hinder men sen fortsatte han med samma glädje o fart. Blev ett stopp i slalomen oxå. I agilityn så va han lite långsammare igen men då hade vi felfri slalom ist, men då va ju såklart de lilla däcket på plats igen så de blev ett stopp där.. Så slår jag ihop farten från hopp o den felfria slalomen från agilityn så är de klockrent o jag e supernöjd med söndagen!!  Jimmy o Extra gjorde två kanonlopp, lika Maria o Snö som dessutom va helt felfria i agilityn men tyvärr lite för långsamma för pinne, eller de andra är för snabba rättare sagt Även Jenny o Marwin o Ida o Biffen hade en bra söndag Petra o Sheila försätter o tuffa fram som tåget o plocka pinnar o vinster på löpande band, grattis!!

När vi va klara så packade vi ihop o begav oss hemåt, nöjda o glada över en fin avslutning på säsongen! Jag e väl lite trög men även den här helgen är de först när jag kommer hem som jag inser hur bra de egentligen gått, 4 starter o 4 resultat, ingen diskning!! De va ju samma sak på DM när jag först när jag kom hem insåg vilket motstånd vi hade. Inte lätt o ha hjärnan med sig jämt, måste hinna smälta saker o ting oxå

Nu laddar vi för rallytävling i Sollefteå på lördag o sen har vi ingen mer tävling inplanerad i år. Den 9 oktober är de agility här hemma i ridhus men då ska jag till S-vall på utställning så den står vi över.

Annars så rullar de på fint här, Sören va lite magsjuk för två veckor sen men de gick över snabbt, flera hundar här som varit de... Har tänkt ta tag i viltspår nu så vi hinner spåra lite innan snön kommer så kanske båda hundarna får gå anlagsprovet till våren samt att jag o Gimli ska fortsätta slipa på slalomen, ja även lydnaden så vi även kanske kan starta lydnad i vår. Tänkte starta de nu i höst men jag väntar, Gimli (med flera gårdshundar..) är ju inte så förtjust i att ligga på blött o kallt gräs.

Återkommer efter helgen med resultaten därifrån!!


Sista semesterveckan

2010-08-26 21:11 | 1 kommentarer

Ja då e snart semestern slut o hösten verkar ha kommit med stormsteg, jag både gillar de o samtidigt inte. Är så hemskt o vänja in sig på kylan men samtidigt så underbart med vinter!

I lördags va vi på gårdisträff i Hoverberg, med promenad, fika o shopping! Jag beställde varsitt halsband åt grabbarna, svart läder mot hunden, blått band o sen gul text med hundarnas namn på, vilka snyggingar de kommer bli bilder från gårdisträffen finns under Gårdisträffar i menyn (som för övrigt är ny i menyraden)

I söndags va så va vi o tävlade agility, DM stod på schemat. Jag är super nöjd med dagen, visst finns de mer att önska men de ska vi träna på men överlag så e jag supernöjd! Eftersom de va inoff så va klasserna öppna, dvs vi tävlade mot de som tävlar 2:an o 3:an samt en del champions o vi lyckades ändå bli 4:a eller 5:a totalt i DM, inte pjåkigt av nybörjare  De som vi ska träna mer på är den eviga slalomen, Gimli har varit väldigt säker på slalom, även om de går sakta men han har gjort rätt. Nu har de smugit in lite slarvfel där... Samt lite mer fart på Gimli, men har lite planer på hur de ska gå till. O sen de största problemet är hur jag handlar, som en kratta för att vara helt ärlig  men övning ger färdighet. Nästa tävling har jag valt att lägga en paus till så först 18-19 aeptember ska vi till Ö-vik o tävla nästa gång. Bilder från DM finns under Tävlingar 2010

Höstträningen har dragit igång för Zickans dragare, med cykel då såklart! Vi va ut i tisdags samt igår o jisses va de går, hur kul som helst! Jag kör med Maja o Tyra o Maja är en GRYM dragare, helst ska de gå i full fart men även om vi travar så drar hon jämt o bra o energin tar aldrig slut!! Bästaste Maja!!  Ja Tyra är oxå duktig, iaf när de går tillräckligt fort, då drar hon Lasse har springer antingen i världens mest effektiva trav eller så lekar han kamel - i räcer fart!!! Gårdisarna får oxå hänga med på höstträning, men med dem tar vi en egen tur. I går va första turen o Gimli drog som bara den, han låg ner o kämpade, både i trav o galopp!! Duktiga killen Sören förstod inte så mkt av de hela men han sprang fint med, polletten ramlar nog snart ner o han inser att de är jätte kul Ser nog roligt ut när vi kommer med gårdisarna i nomeselar framför cyklarna men dom ska ju oxå kondisträna

Idag har jag o Maria haft heldag, först på djursjukhuset med Douglas för en koll o de gick ju bra, vi gick väl inte dit som de muntraste men när vi åkte därifrån kändes de skönt!  Men de får Maria berätta om själv. Sen va jag hem en sväng o åt o hämtade mina hundar innan vi for iväg på träningstävling i lydnad. Tänkte att jag o Gimli iaf måste testa på att gå på annan mark än hemma innan vi ska ut o försöka tävla o se hur de går. O ja, de gick väl, på nå vis... I platsliggningen så blev han rädd för ett skott (skyttebana en liten bit ifrån) o kom till mig efter ca 1 minut. Tandvisningen gick som jag förväntat mig, han backade o ville inte men lät sig övertalas. Linföringen gick bra, han snusade lite i början men sen fick jag kontakt med honom o de gick de bättre. Ställande så ställde han sig först men satt sig sen. Inkallningen va klockren!! Liggandet så la han sig men satt sig upp sen o mötte mig, de va ju så äckligt kallt o blött i gräset tyckte han, gårdis som han är... Apporten så tog han iaf den men släppte på en gång men de är en vinst för mig, för två veckor sen tittade han inte ens mot apportbocken. Hoppet va oxå klockrent! Men jag är jätte nöjd, vi har tränat lydnad mer seriöst i 2 veckor o första gången på annat ställe så annat än nöjd kan jag inte va, men vi tränar vidare! 
När vi sen kom tillbaka till Maria så fick Gimli, Sören, Lego o Snö leka o Sören o Lego hade jätte kul, kutade som tokar!! De är som helan o halvan, en liten o smal o en stor o kraftig! Tack Maria för idag!!!

På vägen hem fick jag sms från Niklas, tydligen så hade någon sett en björn ca 500-600 meter från oss, inte konstigt att jag inte sett till nå rådjur på senaste tiden!! Nu håller jag o grabbarn oss till ängen för kortare promenader o när vi ska längre så går vi nog ner på byn. Ok om jag sitter i en bil eller på cykeln om jag skulle möta en björn men helst inte till fots, speciellt inte i den här skogen som bitvis är väldigt snårig o full med kallkällor o myrmark så man inte kan springa...

Ja de va en liten uppdatering från oss iaf, ska försöka blogga lite oftare framöver, känns som om jag alltid säger de...


Hemma igen

2010-08-16 20:40 | 1 kommentarer

Nu är vi hemma i Södra Söre igen efter en lång men så underbar helg! Hundarna ligger utslagna o sover o är mkt mkt nöjda!

Vid 8 i morse lämnade vi pappa o åkte mot Skutskär, eller rättare sagt Långsand där Sörens förra familj bor. Jätte kul o träffa Ewa igen o Sören kände igen henne, men när vi for så ville han följa med o de kändes bra för mig Vi åkte ner till stranden i Långsand där de har en hundbadplats o hundarna njöt i fulla drag av att äntligen få bada! Perfekt ställe med sandbotten o långgrunt! Sören va lite feg till en början men sen sprang även han som en tok i vattnet. Gimli har ju inget föremålsintresse alls, förutom när de kommer till vatten!!! Då kan han hämta o bära hur mkt som helst o blir helt galen när jag tar fram busen

Åkte sen vidare till Hakke gård för lite lunch o sen stannade vi en snabbis i Bollnäs o Svenstavik innan vi släppte av mamma hemma för o sen åka hem själva. Första vi gjorde va att ta en tur på ängen o va hundarna va lyckliga att va hemma igen! Packa in från bilen är ingen höjdare men nu är de iaf gjort o jag har hunnit ätit middag så nu blir de snart en promenad o sen sängen, tror både jag o hundarna längtar lika mkt efter att få sova i vår egen säng igen.

Resan blev iaf knappt 290 mil allt som allt. Synd de är långt bort men de är de värt! Tänk om man kunde ordna ett mini-Tollarp här uppe, som ett litet kompliment, något att fundera på!

Även dagens bilder finns i Tollarpsresan


Lördag & Söndag

2010-08-15 21:18 | 1 kommentarer

Jaha då va Tollarp över för i år, ett är till nästa gång o då ska jag minsan ner igen, vilken underbar tillställning!!

I går hann jag inte blogga så vi tar de nu

Lördag
Vi tog de lugnt från morgonen, så dagen inte skulle bli för lång för hundarna efter som de va grillfest oxå. Så vi följde med kusin ut till ett stall där hon rider, ett showarab ställe, massa fina araber vill jag lova! Länk till hemsidan. Sen begav vi oss mot Tollarp o kom dit till 13:30 då höll de som bäst på med champion hanarna, oj så snabbt de måste ha gått! Men fick ju se dem, veteranerna o bästa hane iaf. Sen blev de en lång väntan på lydnadstävlingen, gick på promenad med grabbarna bla. Himla intressant o kolla på lydnanden, har faktiskt aldrig sett någon innan, hade jag de skulle jag o Gimli varit med, helt klart! Men nästa år så Jätte duktiga ekipage o 3 st som klarade att få med sig ett första pris hem

Sen blev de ytterligare väntan på grillfesten, surrade med folk o hjälpte till där de behövdes. Middagen bestod av grillad kykling med massa gott till o så vin, tur jag hade snälla mamma som körde! Pratade bland annat med Lars Adeheimer om allt kring hundar, himla intressant o höra han förklara o berätta om vad han tycker o tänker o inte bara läsa de, kan väl inte hålla med honom om allt men de är som sagt mkt intressant att lyssna på honom! Efter middagen va de dax för Tollarps snabbaste, anmälde båda hundarna o Sören va först ut. De gick i en rasande fart, hann kanppt vända mig om. Gimli däremot blev livrädd för mannen som skulle hålla i honom så när han släpte honom för start så tog Gimli en runda för o kolla in denna läskiga karl innan han kom i en rasande fart till mig, så hans tid blev ju inte den bästa. Sörens tid räckte ända till en 9e plats av ca 35 hundar, inte ens en halv sekund efter vinnaren lille räcer Sören!! Framåt 23 så packade vi ihop o körde ner till Tomelilla igen, både 2 o 4 benta lika trötta!

Söndag
Idag åkte vi till Tollarp till halv 9 efter att ha packat ihop hos kusin. Kikade lite på utställningen i väntan på rallylydnaden som blev lite försenad. De märktes tydligt att Gimli va trött, hade inte samma gnista som vanligt men gjorde de han skulle o de räckte ända till vinst för oss Vår första vinst i rallylydnad, tjoho Tvåa blev Gabriela Marsh med Korpens Flisa och trea blev Karin Holm med Falkentorps Guinness, resten av resultaten minns jag tyvärr inte.

Efter rallylydnaden så plockade vi ihop o åkte hemåt, eller iaf hit till Enköping. Ville så gärna stanna o kolla på tikarna o sen finalen men hundarna va helt slut efter en lång helg o dom kommer i första hand!

Här i Enköping så kom vi lagomt till middagen som avnjöts på den inglasade altanen o tur e ju de att den är inglasad för rätt som de va kom de en igelkott vandrandes 1 meter från glaset, snacka om att de va två små som blev helt galna!! Eller snarare rabbiata!!! De skulle ha den där kotten till varje pris, de hoppa, for, krafsade o skrek rakt ut, tokstollar!! Sören har fortfarande inte gett upp, han sitter vid rutan o väntar på att den ska komma tillbaka

I morgon åker vi hemåt för några dagars välförtjänt vila, vilket vi behöver allihopa! På vägen ska vi åka in i Skutskär o hälsa på Sörens förra matte o husse, ska bli himla trevligt! Till helgen är de dax för DM i agility o tills dess hoppas jag Gimli ha fått fatt i lite ny energi.

Som sagt, nästa år blir de Tollarp igen, längtar redan!! Just ja, lite bilder från gårdagen o dagen finns i Tollarpsresan, dag 4 + 5


Första dagen i Tollarp

2010-08-13 22:21 | 0 kommentarer

Idag har vi klarat av första dagen i Tollarp, men vi tar de från början.

Vaknade vid 7 i morse o hundarna ville ut, gick en tur o sen återvände vi till sängen en sväng. Eftersom avelsforumet blev inställt så hade vi ingen bråska till Tollarp utan vi åkte runt lite här på Österlen o kollade lite. Hittade bla en hundbadplats vid havet strax norr om Simrishamn så hundarna fick leka lite på stranden. Tyvärr va de jätte vågor så de kunde inte bada, vilket Gimli sörjde, han kollade på vågorna med uttråkad blick o försökte gå i men då anföll ju vågorna på en gång, inte lätt Sen stannade vi till på Kiviks musteri o handlade lite goda drycker, billigt va de oxå! Passade även på o fika o de va minst sagt inte billigt men ack så gott!! Sen bar de av mot Tollarp, va rätt tidiga men parkerade stolarna vid agilitybanan o gick sen på promenad.

Väl på tävlingsbanan så va de Sören som va först ut i nybörjarklassen, de började ganska bra men sen blev Sören trött/less (?) o stod mest o kollade på mig så jag fick locka o plocka honom över varje hinder, vi blev i o med de diskade. Men vi roade iaf publiken Är ändå jätte nöjd med Sören, han har ju bara tränat agility 4-5 gånger o tog alla hinder även om de tog lite tid Sen va de dax för Gimli, de gick verkligen super dåligt!! Båda hundarna är grymt trötta efter resan o så e de ju så varmt o kvavt här o vi har ju inte haft nån riktig värme hemma i sommar så de är ju inte så vana med de, men vad ska man göra, de är bara att gilla läget o göra så gott de går o de gjorde vi. De tog en evighet runt banan o fick bara lite extra fart just efter tunnlarna i båda loppen, Gimli travade runt banan i sakta mak, hade till o med några stopp o de är ovanligt för att va Gimli. Men han gjorde så gott han kunde o orkade o de räcker för mig Vågar inte tänka på hur mkt fel vi hade o de spelar ingen roll, vi ser de som ytterligare en erfarenhet.

Sen blev de lite väntan så vi tog en promenad med Bea, Cayenne o Filur innan de va dax för aktivitetsombudsmöte. Mamma o hundarna satt i skuggan o läste/lekte/sov o jag mummsade i mig smörgåstårta o hade de jätte trevligt! Men fick så dåligt samvete att de skulle sitta o vänta på mig så jag gick tidigare så vi fick åka, både hundarna o vi är trötta så sängen lockade o lockar fortfarande.

I morgon ska vi kika på utställningen o lydnadstävlingen o sen är de grillfest. På grillfesten ska de va lite skojtävlingar, bla Tollarps snabbaste hund o till de har jag anmält Sören, han e ju så grymt snabb, om de räcker vet jag inte men vi testar iaf

Bilder från dagen finns återigen i Tollarpsresan, dag 3. Nu blir de sängen så vi orkar med morgondagen!


På plats i Skåne

2010-08-12 21:29 | 0 kommentarer

Ja då va vi på plats i Skåne, Tomelilla, eller rättare sagt Fyledalen. Bor hos min kusin o hennes familj i deras urmysiga hus!!

Åkte från Enköping vid halv 8 i morse o första stoppet blev i Katrineholm hos min moster för o säga hej. Sen blev de lunch i Mantorp, uteservering så hundarna fick va med, de ville ju oxå ha lunch Sen tog vi oss hela vägen ner till Tingryd där mamma gick på promenad med hundarna o jag sprang ett varv i hästaffären, klassiska Börjes liksom, men de va inte så speciellt, de är ju grymt billigt men när man inte är på jakt efter nå speciellt så e de ju inte så mkt att göra mer än att kolla, blev lite godis till hundarna iaf. Men nu har jag ju iaf varit där!

Sen blev nästa mål Tollarp för att kolla in vart vi skulle i morgon, gps:en visade oss lite fel, hade skrivit in kordinater men va inga problem att hitta ändå. O sen for vi hit ner till kusin o hundarna fick komma ut o rejsa av sig! Gimli hittade direkt mullvadshålen o satt igång o jobbade, han har nämligen fått jobb av kusin att utrota dem, hur de går får vi se under helgen Men jobba de gjorde han, hål efter hål utforskades mkt noggrant Sören sprang omkring med sin buse o roade sig själv, han e såå duktig på de, en buse är livets goda

Tog nyss en promenad ner i dalen, såå mysigt men jisses vilken backe!! Vi e ju i platta Skåne nu men fel del tror jag bestämt Hörde åskan hela vägen o precis när vi kom in på gården så kom de jätte regndroppar o nu åskar de för fullt, mysigt! Speciellt när de e mörkt ute o man ser alla blixtar!

I morgon va de tänkt att de skulle va avelsforum men de är tyvärr inställt så vi åker ut senare, är ju agilitytävlingen i morgon, ska bli så kul! Beroende på hur länge den tar så kanske vi stannar så jag kan gå på aktivitetsombudsträff, vi får se.

Nä nu blir de snart sängen, är trött efter dagens 60-65 mil. Blev inte så mkt bilder idag men de som jag har tagit finns i albumet Tollarpsresan 2010, dag 2


Äntligen på väg

2010-08-11 21:13 | 0 kommentarer

Ja då är vi på väg mot Tollarp då, idag är första etappen på ca 60 mil avklarad och vi är nu hos pappa i Enköping.

I morse så åkte jag hemifrån vid 5, skulle åkt lite-lite senare men kunde inte sova så de blev en halvtimma tidigare en beräknat. Hämtade upp mamma o hon fick köra första biten så jag kunde sova lite, hostar ju bara på nätterna... Tog en första paus med fika i Ljusdal, de där med pauser är viktigt för mamma Hundarna fick komma ut o sträcka på benen oxå såklart. Åkte sen ner till Bergåkra där min förra chef har sin andra anläggning o skulle hälsa på men då va hon såklart inte hemma, men fick en rundtur på anläggningen, har hänt mkt där sen jag va där sist!! Mysigt o klappa på lite gamla 4-benta bekantskaper Sen blev de till att åka en bit igen, den här gången blev de paus i Valbo för lite lunch o promenad samt att jag köpte ett par ridstövlar, begagnat från Tradera o tjejen jag köpte av va snäll o kom dit med dem. Åkte vidare till Västerås för en snabb sväng på min favoritaffär New Yorker innan vi åkte till pappa i Enköping.

Hundarna njöt av att få springa av sig o busa i trädgården o de hade verkligen jätte kul  snacka om spring i benen efter en dag i bilen! Vi avnjöt underbar middag o sen blev de en långpromenad i de fina parkerna här i Enköping.

Nu väntar sängen, i morgon åker vi ner till Skåne, med lite avkrokar på vägen, titta lite här, titta lite där, är de semester så är de

Har tagit lite bilder idag o dem hittar ni i nya albumet Tollarpsresan 2010

Mer uppdatering kommer i morgon! Om jag får igång den där trådlösa uppkopplingen jag köpt dvs...


Idag blev de tävling!!

2010-08-08 15:16 | 2 kommentarer

Japp de gick!! I dag har vi varit o tävlat, om än med lite nedsatt röst på mig men vi tog oss runt båda banorna utan att bli diskade!!

I agility så började Gimli lite långsamt men kom snabbt igång, blev en felfri runda på hinder men tyvärr lite tidsfel och vi hamnade på 2:a plats Duktigaste Gim-Gim som lyssnar fast matte bara har ett tonläge o inte kan jobba på som han är van!! I hopp så fick vi två stopp, ett på muren o sån har vi bara tränat på en gång o de va ifjol o sen i en stor snurr på slutet blev de lite pannkaka men jag är så nöjd ändå för bägge gångerna lyssnade Gimli på mig o hoppade inte hindrena åt fel håll! De räckte till en 5:e plats trots att vi drog på oss en hel hög med tidsfel. Är så nöjd med slalomen idag, i bägge loppen så gick han de helt felfritt utan att jag va där o la mig i, även om de tar lite tid så börjar han iaf va säker på slalomen nu Inte helt pjåkig start på vår första officiella tävling

Måste passa på o grattulera Jenny med Marwin som vann bägge loppen o som tog en pinne i agility o Maria o Jimmy med Snö o Extra för en framgångsrik helg samt såklart alla andra BBHK ekipage som de gick så bra för Även grattis till Zickan, Lena o Siv som hade en toppen dag på utställningen i Svenstavik!! GRATTIS ALLIHOPA

Nu laddar vi om o åker söderut på onsdag, torsdag kväll anländer vi i Skåne o sen är de Tollarp hela helgen med tävling för både Gimli o Sören, ska bli såå kul!! Hoppas min röst ska vara tillbaka tills dess bara!


Ingen tävling i morgon

2010-08-06 21:05 | 0 kommentarer

En snabb uppdatering:

I morgon (lördag) blir de ingen tävling i Åsele för oss Jag har fått tillbaka orken men har absolut ingen röst, tyvärr. Så vi laddar vidare o jag gör allt jag kan för att vara tyst, vilket jag har svårt för, samt övriga saker som ska va bra för stämbanden. Känns som om de är för långt (40 mil) för att chansa, kan ju gå jätte bra men samtidigt bli ett fiasko... Så nu satsar vi på söndagens tävling i Strömsund, vi SKA dit 

Nä nu ska jag fortsätta vara tyst


De går inge bra nu

2010-08-04 18:32 | 1 kommentarer

Vill börja med att tacka för alla gratulationer hundarna fick på sina födelsedagar!!

Ja så va de de tråkiga då, jag har legat sjuk sen i lördags kväll o som de ser ut nu så ligger helgens tävlingar risigt till, våra första starter på officiell nivå. I lördags kväll så fick jag ont i halsen o sen på natten så fick jag feber som sen höll i sig i 2 dygn. Sen har hostan kommit. Men de värsta är halsontet, de är som rakblad i halsen o så har de varit sen i söndags morse. Kan knappt äta o på så vis har jag ju ingen vidare ork. Ringde vårdcentralen idag o första sköterskan sa att jag måste komma dit för att de va halsfluss, oh ja känner väl igen känslan! Men sen när nästa sköterska ringer för o boka tid så tycker inte hon att de är halsfluss så jag får inte komma dit utan hon tycker de låter som en vanlig förkylning, "ät o drick varm resp svalt beroende på vad som känns bäst". De va ju bra råd, kan ju inte ens suga på en halstablett för att de gör så ont att svälja. Så nu känns Åsele o Strömsund väldigt långt borta. Måste ju dels få tillbaka rösten så jag kan "diskuttera" banan med Gimli o så måste jag ju orka springa. Visst än e de nån dag kvar men som de känns nu så e de bara o ge upp. Skulle ha bott i tält med Maria, Jimmy o Jenny men de har jag iaf strukit, blir de så vi åker upp så åker jag emellan, de får bli några mil extra men vill inte riskera att bli ännu sjukare tills de e Tollarp nästa vecka.

Hundarna är just nu som vilddjur eftersom de inte får göra nå vettigt, promenader blir de såklart men ingen rolig träning. Häromdagen tog de saken i egna händer o smet för första gången, drog som nå lysen upp i skogen, va bara borta 5 min men ändå. Efter de får de går i koppel, en i taget så håller de sig lite mer på mattan. Gimli kan kontrollera sin energi ganska bra men Sören klättrar på väggarna stackarn. Så på promenader får han ha på sig klövjeväskan lätt packad, då blir de iaf lite mer fysisk ansträning. De får mkt mentala problem att bita i här hemma men de räcker inte, de måste få göra nå aktivt ute. Enda nackdelen med att varje dag annars göra något fysiskt med hundarna. I går va Zickan hit så dom fick träffa hennes hundar, de hjälpte lite iaf, skönt! Tack Zickan!

Så nu ligger allt krut på att bli frisk, jag vill så gärna tävla i helgen!! Tror faktiskt Gimli vill de mer än mig, så han får göra utlopp för sin energi

Hoppas ni mår bättre där ute!!


«februari 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728