Gimli mår bra

2009-06-17 15:41 | 0 kommentarer

Ja nu har de gått 2 dygn efter kasterationen o Gimli mår utmärkt. Dock högst sur på tratten, den e ju bara i vägen vad han är gör! Men tjurig som han är så ska han ändå göra allt som vanligt, sova under täcket osv, hur bökigt de än är   Han har även lärt sig nu att hoppa upp i sängen utan att tratten tar i, förut fick vi lyfta upp honom när han har stått nedanför o gnällt men nu har han lärt sig att han måste hoppa lite högre så de inte tar i. När jag tar av tratten när de e matdax o promenaddax blir han helt vild, vet inte vart han ska ta vägen, de e ju helt underbart o va utan tratt!

I går va vi till mamma o Affe på middag, Gimli fick då träffa Sanna, mammas golden, för första gången o de va inte alls kul tyckte Gimli, eller jo de va de men hon är ju en riktig surtant så hon skällde ut honom efter noter så då va hon inte så rolig längre. Affe tog sig även an min dator o fixade lite med den så idag är den *peppar peppar* normal, än så länge iaf.

Har även lämnat in telefonen igen nu, 4 ggr. Men nu ska iaf Sony Ericsson besluta om den ska reklameras eller inte, får svar nästa vecka, annars blir de väl yttligare en utbytestelefon, suck!

I kväll är de avslutning på rally lydnaden, Zickan hon skulle baka tårta o ta med sig o jag har gjort neger/choklad/kokos bollar. Gimli han får va hemma, jag lånar Lasse eller Tyra ikväll så Gimli får kurrera sig ordentligt. Veterinären sa att de inte skulle vara några problem med utställningen iaf, så än finns de hopp, såvida Gimli fortsatt mår bra såklart.

Nä nu ska jag ta o gå en tur med Gimli o sen hämta Oskar på sjukan o åka till Kläpp.

Ha de fint!


Då va de gjort

2009-06-15 16:48 | 1 kommentarer

Jaha då har vi inte en hanhund längre utan en/ett kastrat.

I morse så jobbade jag några timmar o sen hem o gick på långtur med Gimli o busade en massa. Kl 15 hade vi tid hos veterinären, Maria Edler på Frösön. Gimli fick först en lugnande spruta o vi skrev papper o Gimli vinglade runt på golvet o spydde lite, trots inget att spy. Yttligare en spruta, denna gång smärtstillande som sitter i 24 timmar. Raka o tvätta meddans vi väntade på att han skulle somna, fick ännu mer lugnande o tillslut kunde hon ge sprutan med narkos. Men icke sa Gimli, inte skulle han sova, varför inte försöka kliva upp drogad o groggy?? Tjurskalle! Tillslut så somnade han, för säkerhets skull fick han en kanyl i benet så hon snabbt skulle kunna ge honom mer om de behövdes. Sen fick jag gå ut o vänta i väntrummet. Efter bara 10 min ungefär så va de klart o jag fick komma in igen. Gav honom vaccin o passade på o skrapa litelite tandsten som vi inte fått bort längst in. Skrev mer papper o pratade om vad hon gjort, varför o vad som skulle hända nu o hur jag skulle gå till väga om de blev si eller så. Verkligen toppen med sån information!! Gimli han sov lugnt vidare på golvet.

Passade på o fråga om fästingmedel tills vi ska till Enköping v 28 o va hon tyckte va bäst, alla ger ju olika bud, känns då bra o fråga en veterinär. Hon tyckte droppar i nacken, va dom nu heter, vet när jag ser dem. O så passade jag på o fråga hur hon tyckte jag skulle göra med ögonlysningen. Hon tyckte jag skulle göra de men inte än på ett par år om han inte skulle få några problem dvs.

Sen fick jag sitta i väntrummet en stund med Gimli i knät så narkosen skulle få gå ur så mkt som möjligt själv innan hon gav sprutan för uppvak, de hade något med ryckningar att göra. Han låg där o sov så gott men reagerade tydligt när jag pratade med honom. Sen fick han uppvakningssprutan o vi började göra oss klar för att åka hem. I bilen så fick han sitta i framsätet så jag kunde ha koll på honom men han skulle minsan stå o på vilket sätt sen, med frambena längst fram på sätet o bakbenen backade han upp nästan halvvägs på sätesryggen, grabben med högst egen stil

Bar honom från bilen men när vi kom in skulle han minsan gå själv. Sakta men säkert följde han mig till soffan, dock fick jag lyfta honom upp. Sen stod han där på vingliga ben o vägrade lägga sig. Nu har han precis lagt sig efter att försöka komma åt o slicka men så e de ju den där eländiga tratten i vägen, den e riktigt hemsk den säger Gimli

Så nu får han ligga här o piggna på sig o så senare ikväll blir de en lugn o långsam promenad. Tratt en vecka, ingen lek o bara försiktig motion. Mat får han börja äta ikväll om han vill, men känner jag grabben rätt så lär inte de va så lockande.

Återigen en toppen veterinär, så himla bra hon förklarade o visade o prislappen blev inte heller farlig, 3000 för kasteration o 250 för vaccin, inget för tandskrapet. vet ju va djursjukhuset ska ha o de e lång över... Har ju mestadels bara haft med stordjursveterinärer här i trakten att göra tidigare o då har jag ju haft mina guldkorn men nu kan jag även lägga till både Maria Edler o Fjällveterinären i den digra skaran, skönt!

Tack alla som lyckoönskat o hållt tummar för oss idag o alla som gett mig tips o råd 

Nä nu ska jag ringa o bråka med 3 för 5e gången om min uppkoppling o pyssla med Gimli. Blir väl nån middag bara Niklas kommer hem oxå.

Ha de fint!

Nyss hemkommen


Pröva på dag

2009-06-14 09:50 | 3 kommentarer

Nu börjar de lugna sig lite känns de som. Niklas mår bra, jag har inte lika ont i tanden o Oskar har fått komma hem från sjukan. Min telefon har haverarat totalt IGEN men har nu lånat en av lillebror så jag iaf kan nå omvärlden. Internet vet jag inte hur de mår då vi varit i Lit hela helgen men får se i kväll om de behagar fungera. Sitter på jobbet nu o försöker skriva lite mellan samtalen, ibland hinner jag en hel mening o ibland inte ens en bokstav, lite klurigt

I går va vi till Brunflo på brukshundsklubben på deras prova på dag. Va kul att de ordnar något sånt!! Gimli va riktigt på hugget då de visade sig vara 2 löptikar där, varav en i höglöp, att man ens tar med sig sin höglöpande tik på nå sånt... Men jag körde på o låtsades som ingenting. Först testade vi lite agility o de gick i ett flygande fläng, Gimli är så duktig, men svårt när han måste va kopplad, jag hänger ju inte med riktigt i hans fart... Slalomen gick utmärkt, de e han riktigt duktig på, nu när jag vet hur de ska vara, in från hundens vänstra sida, tänk att de ska vara så svårt o komma ihåg

Se körde vi lite rallylydnad oxå, gick ju utmärkt. En skylt jag inte sett förut så där blev de lite knas men Gimli han skötte sig såå bra! Sen va de dax för skojtävling, hopp genom rockring o sitta på en stol va inga problem men sen kom svårigheterna, ett pussel med godis i, de har aldrig Gimli sett förut så han fattade ingenting, när jag sen visade honom att de va godis där då ville han helst inte lämna den   Sen va de en hink med vatten där de flöt en tennisboll, Gimli nådde för de först inte ens ner till tennisbollen o sen va han total ointresserad av bollen, kan bero på alla lukter runt om kring kanske   O sista de va att greppa en pinne o de va ju inga problem! Lasse han fixade de hela bäst o vann en fin plakett, duktiga Lars!!

Lite fika sen o köpte massa lotter, men inte vann jag något, som vanligt. Zickan hon vann på två lotter o fick en påse o lite mat till Lasse. Sen satt vi o väntade på att spåret skulle börja men vi hade såklart sett fel på tiden o de va sök ist, men de hängde vi på. Band hundarna vid träd meddans de va genomgång, Siri o Gimli då, Lasse o Tyra fick vänta i bilen. Men Gimli tyckte de va tråkigt o började gnaga på kopplet så då blev de raskt hundbyte till Lasse. Efter genomgången tog vi en hund i taget o hjälptes åt att vara figuranter, himla roligt! O sen va de tillslut Siris tur, jag fick vara figurant till henne då hon inte gillar obekanta o de gick ju hur bra som helst, såg ut hon flög fram i skogen o sen när hon kom till mig blev hon sååå glad!! När de sen va Lasses o min tur så fick jag en åktur, plockade av honom grimman o han släpade iväg med mig, han va på G han!!   Sen skicka iväg figurant i skogen o sen skicka Lasse efter en stund, han sprang rakt fram emot figuranten men när han sen kom fram så insåg han att "va 17 e de där för typ" sprang tillbaka till oss o reste raggen. Sen körde han sitt eget race där i skogen, lycklig över att vara lös, bara lekte med mig när jag skulle koppla honom, rackare till bushund   Nästa sök gick bättre, men då fick jag följa o stötta honom hela vägen o då gick de bra, fjant Lars

Sen va dagen slut, tyvärr! Va en så rolig dag, mer sånt vill jag ha!! Gimli va totalt slut i går, bara låg o sov bredvid kaminen o myste. Tog en promenad med Ozzy o Jeanette på kvällen o Gimli han bara gick där, så trött. Träffade folk o han orkade inte ens hälsa, tänk så mkt intryck, dofter o hundmöten kan göra

I morgon är de den stora dagen, då ska Gimli kastreras. Jag är riktigt nervös faktiskt, tänk om något går snett!!   Men de får vi hoppas att de inte gör!! Jag jobbar först några timmar o sen hinner jag hem o gå med Gimli ordentligt innan vi ska iväg. Tisdag e jag ledig o de känns toppen så jag kan hålla koll på hur grabben mår, onsdag jobbar jag bara 3-4 timmar o skulle de va så att han är hängig eller liknande så får han vara med Svärmor på jobbet så hon kan hålla koll, i värsta fall får jag ta ledigt om de skulle hända något.

Nä nu ska jag jobba vidare, o sen ska vi på dop i eftermiddag, Niklas kusinbarn som ska döpas. Tyvärr regnar de o vi skulle vara utomhus, synd när de e sån stor dag för Edwin, Stefan o Gertrude!

Ha de fint så hörs vi!


Vilken vecka

2009-06-12 14:19 | 0 kommentarer

Hej o hå vilken vecka de har varit...

I måndags så skrev jag ju att männen skulle ut o köra cross o de gick ju bra, tills dom kom hem, då vurpade Oskar o sen har han tillbringat resten av veckan mer eller mindre på sjukhus o ska förhoppningsvis få komma hem idag, med benet i ett litet paket. Stackars Oskar!!

Natten mellan måndag o tisdag blev Niklas dålig, antagligen matförgiftning. Så han har legat, i går så gjorde han ett försök att jobba igen men kom hem mitt på dagen o är hemma idag med.

I onsdags fick jag ont i tandköttet vid en visdomstand, gjorde ont o tugga, va där o grävde lite men de hjälpte inte. I går morse kunde jag inte gapa mer än en knapp cm så de va bara o sjukskriva sig o åka till käftis på en akuttid. Dom spolade o sen skulle de dit med nån liten trasa med antiinflamatoriskt på o då tog jag o slocknade. Spänd som jag va o så gjorde de ju så j*vla ont så då svimmade jag en stund... Jätte ont resten av dagen tills lite av trasan lossnade o jag kunde riva bort resten, då släppte de o idag är de lite ömt men inte så farligt.

Ja vilken vecka!! Bara Zickan o hundarna som är pigga o krya.

I onsdags va vi ju på rally, fast de kom inge folk mer än vi o Emil o Karin så vi tränade lite på egen hand, gick hur bra som helst, även om Gimli tyckte att Smurfan o Selmer va väldigt intressanta. I går blev de ingen träning för oss eftersom jag inte ätit på hela dagen o hade noll ork. I morgon är de prova på dag i Brunflo så de blir nog en tur dit o kika om vädret tillåter.

Nu sitter jag hos min bror i Aspås, tog med mig datorn hit då mitt internet hemma inte fungerar som jag vill. Gimli är oxå men så snart ska vi ut o träna lite tänkte jag. Eg skulle jag ha plockat ner gamla hästhagen men de regnar så mkt så de får bli en annan dag. Tänkte jag skulle fixa med massa bilder som jag ligger efter med, men de får oxå bli en annan gång, hinner inte riktigt nu som de känns.

Hoppas ni har haft en bättre vecka än oss!!


Myrtur

2009-06-08 20:37 | 0 kommentarer

Är som vanligt hos Zickan o Oskar i skogen. Männen de tog crossarna o for så vi tog hundarna o gick. Upp mot stormyren va målet, ojoj så blött de va, tur jag tog vandringskängorna så jag kunde stega runt precis vart jag ville! Zickan hundar gick lösa o Gimli fick ha sele o draglinan, han går så fint i de! Fick inte va lös idag då vi inte gått den turen så mkt, är ju liksom rakt ut i skogen, en liten stig, vi går ju mest på andra sidan vägen.

Zickan hon hade kameran med sig o tog mkt fina bilder, resultat finns att se i senaste bilderna!

Lasse han försvann två vändor o kom tillbaka o va helt färdig sen, kunde ju knappt gå, o skitig som bara den, han hade haft kul han!! Siri försvann även en stund hon oxå, hörde hur skällde på något i skogen o sen kom hon tillbaka, dom e ju så duktiga som kommer tillbaka, förr eller senare iaf!

Hundarna va helt fixerade o snusade på ett ställe uppe på myren så va ju tvungen o gå o kolla, de va ett lik, fågellik, som låg där, någon som kan tänka sig va de va för fågel?? En riktig slaktplats va de, dun o fjädrar överallt, o så skelettet då med vingarna kvar, självklart finns de på bild

Nä de va nog de för nu, ska lägga upp bilderna nu!

Ha en fin afton!


Blandrasutställning

2009-06-07 16:05 | 2 kommentarer

I går så va de då dax för Blandrasutställning i Matfors, äntligen, som vi har väntat! O de gick ju så bra! Lasse han skötte sig utmärkt o fick hp o blev sen 7a av alla 31 unghundarna, hanar som tikar!!! Gösta han blev 7a totalt bland juniorerna o så blev han framröstad till Mr maskulin av publiken!! Vilken dag de blev, gick ju så bra!
Regnet klarade vi oss ifrån oxå! Gimli o Siri va ju såklart med de med, bra träning!! Nästa år så får gårdisarna stanna hemma o så åker vi med Lasse o Tyra, Tyra måste ju få sig en bedömning hon med, hur nu de ska gå, kommer väl ligga platt där inne o sen när de ska springas kommer hon hoppa på mig, men de ska gå, på något vis   Längtar redan till nästa år!! Bilder hittar ni under senaste bilderna

Försökte skriva blogg här via mobilen i går på vägen hem men de gick ju inte, jävla skittelefon! Har haft den på lagning nu i 2 månader, när jag fick hem den, eller de va ju en utbytestelefon för min gick inte o laga, första gången efter en månad då hade jag ingen mottagning, knappt i stan så lämnade in de igen, fick en ny utbytestelefon o nu e de samma visa, där alla andra har full mottagning där har jag max 2 pluppar. Så de blir till o lämna in igen, suck!

Sitter hos Zickan o Oskar i skogen nu, Zickan hon jobbar o Niklas o Oskar dom har åkt på nån shoppingtur, vad ska Niklas komma hem med den är gången???   Så jag o hundarna är här i skogen o tar de lugnt, nyss har de busat som bara den men nu är de lugnt o alla sover.

I veckan är de rally på onsdag o Anja träning på torsdag o så kommer ju Maria hem så de kanske blir lite agility oxå nån dag, få se vad som passar henne. Jag jobbar mån-tors, ledig fre-lör, skönt! Lördag då kanske de blir en tur i fjällen om vädret tillåter annars åker vi på långan-dagen o äter kolbulle, väldigt öppna planer med andra ord. Söndag då jobbar jag o sen e de dop.

Ha de fint allihop!


Olycka

2009-06-05 19:35 | 0 kommentarer

Men herregud, läste nyss på Öp o Lt's hemsidor att de hänt en olycka i Ås, två hästar som kommit skenades med ryttare o blivit påkörda av en bil. En häst dog på en gång o den andra avlivades på plats. En ryttare svårt skadad o den andra även den förd till sjukhus. Usch så hemskt!!! Lider med alla inblandade!!!

Nä nu till något roligare, får en så ond knut i magen av sånt där...

I morgon är de dagen D för Lasse, han ska på utställning!! Vi badade  gjorde honom fin i går, under protester, de där med bad de e något för fjantar de tycker Lars. Stod o blängde på oss o va jätte sur, men nu är han vacker o all vinterpäls spolade vi bort.

I morgon bitti, närmare bestämt halv 7, bär de va mot Matfors, Siri o Gimli ska såklart med dom oxå o titta på alla hundar. Va 103 anmälda tror jag, jisses så många, kul!!

Nu ska vi kika på film här, ha de fint!


Kastrering

2009-06-04 12:16 | 2 kommentarer

Efter mkt funderingar fram o tillbaka så har vi nu kommit fram till att vi kastrerar Gimli. När han fick C höfter nu så blev de inte ett lika svårt beslut, detta för hans egen skull, då han parat tidigare o e tiktokig när de e löptik e närheten, inte äter osv, så ska han få de lite lugnare i framtiden.

Har pratat med flera personer o veterinärer om detta och nu har jag bokat tid, TACK alla snälla för hjälpen!!   Super veterinären i Strömsund har tyvärr inte narkos än så vi tar en tur över Frösöbron (nära o bra) o vänder oss till Maria Edler ist. 15/6 kommer detta ske, de va första tiden hon hade o jag vill gärna ha de gjort innan de blir för varmt o infektionsrisken stiger. Jag kommer även få vara med honom meddans han sövs o vaknar, de känns bra! Hon berättade precis hur hon gjorde o allt kring operationen, både före, under o efter o de kändes så bra, seriöst o tryggt. En del veterinären jag pratat med har i princip bara snäst av en när man frågat mer om kasteration, tråkigt...

Får se hur de blir med utställningen i Hammarstrand den 28 juni, har de läkt fint, ingen karens gäller o Gimli mår bra så åker vi, annars följer jag med Zickan o Siri o kollar. Gimli's hälsa går i första hand, de kommer fler inoff utställningar vi kan åka på i framtiden

Nä nu ska jag jobba vidare, snart lunch o då ska jag springa hem o gå med Gimli


Dagens övning

2009-06-03 21:34 | 0 kommentarer

Jaha då va yttligare en dag till ända. Jag började i ottan i morse o tvättade o stökade på samt fixade lite här på hemsidan. Hatar de där med tvättstuga, även om man inte har mkt o tvätta så hinner de aldrig torka, så nu har vi tvätt i hela lägenheten... Men som tur va så fick vi en liten söt tvättmaskin igår, så nu kan jag snart tvätta precis när jag känner för de, underbart!! När posten kom så flög jag upp o nu kom brevet från SKK, Gimli har C på båda sina höfter!

Sen packade jag lite saker i min nya ryggsäck (från lundhags såklart  ) o så åkte jag o Gimli till Zickan. De va dax för promenad till Ås. Väl påklädda o på väg så började de regna, men som tur var så va de bara en liten skur. Hann väl sen gå kanske 2-3 km innan de kom en lite ordentligare skur, men då tog vi o satt oss under en gran o fikade, väldigt lämpligt.
Vandrade vidare, skrämde bort ev björnar, o surrade om allt mellan himmel o jord. Hittade sen nästa fikaplats, den bara stod där o väntade på oss, en bänk ensam o övergiven i skogen. När vi sen vandrade vidare så hann vi inte så långt förrän Tyra på något sätt ramlade ner i en bäck, hon som brukar ha sån koll! Snabb upp va hon iaf, e ju inte allt för förtjust i vatten
Lyckades hitta stigen till Önsjön, ja de va ju inte så svårt, hur kunde vi missa den sist?? Sen va vi i kännåsen plötsligt o sen blev de fika igen. Ja de här med fika på tur de e viktigt de, bob, mackor o dammsugare, de lever vi länge på! Sen så när vi nästan va i Ås så kom de en hiskerlig hagelskur, aj va ont de gjorde, men tur vi hade vinden från sidan iaf o inte framifrån, gigantiska hagelkorn va de verkligen! Tyra hon tog sig ett mellanmål i for av en stackars fågel oxå, vilddjur som hon är!

Väl i Ås hos Zickans föräldrar så mätte vi upp turen på eniro o de visade sig va 1,5 mil o de fixade vi på 3 timmar, bra gjort av oss! Zickans pappa körde sen tillbaka oss till Kläppe där de blev middag innan vi for på Rallyträningen, men där va de ju ingen så då tog vi en tur i I5 skogen med bilen, väldans va mkt vägar de e där o spännande namn på allt e de ju oxå.

Nu har vi nyss kommit hem o jag har tagit en lång o härlig dusch. Gimli han e så trött han, han har väl aldrig gått så långt sammanhängande så han e ju helt färdig, ligger helt utslagen här i soffan.

I morgon är de Anja träning igen, kul! Får se hur mkt träningsvärk Gimli har så får se hur mkt han orkar, vi e med så länge han tycker de e kul.

Lite bilder från dagen måste jag ju bjuda på oxå!

 Fikapaus
Gottasugen Gimli Siri är sugen på dammsugaren, som hon senare tjyvade
Jag o mina två vandringsvovvar, Gimli halvsovande Jag i en bäck


Tjohoo han fixar de!

2009-06-01 20:44 | 2 kommentarer

Åhh så nöjd jag e nu, har nyss varit ute o gått i skogen med alla hundarna o Zickan. Gimli har gått lös!! eller ja med långlinan efter men ändå lös o han har kommit på varenda inkallning o mot slutet så visste han hur långt han fick gå o stannade då o väntade, underbara, älskade grabb!!!!

När vi kom hem till Zickan o Oskar igen så sprang alla hundarna lös på gården o lekte o vilket skav Gimli fick, väldans va de gick undan!! Lyckades tillomed få grönska på ena bakknät, hur han nog lyckades med de

Så nöjd man kan va över de lilla, men ändå så stort för oss! Tank va framåt de har gått den relativt korta tid vi haft Gimli, de e ju inte ens två månader än o då tänker jag inte bara på de med att han kan gå lös utan så mkt mer, han har ju en helt annan kropp nu tex med massa fina muskler.

Båten som Niklas köpte va inte så dum ändå, vi va ute o for i lördags kväll o va nice de va! Har ju varit så himla bra väder i helgen o jag har ju såklart jobbat.. Gimli o Niklas har varit i Lit hos svärmor när jag har jobbat, myst i solen o jobbat lite i trädgården. De blev tillomed för varmt för Gimli i helgen, han som är en riktig soldyrkare har gått o lagt sig i gruset under altanen.

Nä nu e de dax för hundcoachen, på återseende!


«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31