Ny blogg

2013-09-19 06:58 | 0 kommentarer

Jag har ledsnat ur på cybersite så jag har bytt blogg. Cybersite går inte att uppdatera från telefon, eller jo men bara via en dålig mobilversion kan men blogga hjälpligt men inget mer o def inga bilder..
Hemsidan kommer finnas kvar men det blir inga mer blogginlägg här, åtminstone inte förrän de har bättrat sig.

www.mariakling.blogg.se

Senaste tiden

2013-06-20 08:50 | 0 kommentarer

De här med att blogga ofta gick ju sådär, det är för mkt att göra nu kort o gott!
Vi jobbar på, nu är skörden igång så nu är det minst sagt full fart! God utdelning än så länge och vädret har varit med oss, dock önskar man ju alltid bättre såklart.. Vi har 9 kvigor (dom va 11 men två är funna) på rymmen vilket oxå tar en massa tid. Vi har spårat dem till ett område men att se dem verkar svårt, osynliga!! Men området är stort och med tät skog så det är inte lättaste.
Frodo har fått ny sadel, en hoppsadel!! Så just nu är jag utan dressyrsadel vilket mina ben klagar på, letar för fullt men de är inte lätt!! Han har även fått massage och laser av Ulrika vilket va jääätteskönt (och välbehövligt). På tisdag är det dax för en ny omgång!
Hästarna har även varit till tandläkaren, Frodo hade två trasiga vargtänder som plockades ut och Prillan hade en liten som även den togs ut, lite slipning blev det oxå men set såg ganska ok ut i deras munnar förutom vargtänderna då.
Sören är på mommenkollo så fort han kan, han älskar att åka dit men är lika glad att komma hem sen igen :-) Gimli går på smärtlindring fortfarande, har haft ett uppehåll när jag inte hann på Apoteket o blev då haltare... Dax att återkoppla med veterinären igen till veckan får vi se vad som händer då.

Blev lite uppdatering iaf, nu är det dax att kliva (har avbytare idag så då blir det liite sovmorgon) upp så gör nytt försök att skriva om någon dag igen.

Kosläpp

2013-05-26 22:25 | 0 kommentarer

Fick svar av cybersite att de hade en mobilsida just för att blogga. Men de går enbart att skriva text, inga bilder. Men något blir de ju då iaf. Dock har de inte gått ut med de någonstans, ska man måsta fråga för att få info??

Idag har vi släppt ut korna, så himla skönt! De blir så glada o luften i lagårn blir så bra. Har tagit jätte mycket kort så får väl lägga upp dem via datorn nån dag.

Va även till ridhuset med Frodo. Vet inte om de va han eller jag som blev svettigast men till slut gick han fint i båda varv, utan att tippa.

Sören har varit på kollo i helgen hos Mommen. När han kom hem idag så ville han bara kramas o sen låg han, brydde sig inte ens om att mommen åkte. Han är mommen-mättad för första gången, trodde knappt de gick.

Har skrivit i pausen på walking dead, sista avsnittet, men nu börjar de igen, är så spännande så jag måste titta!

Detta bloggande

2013-05-24 13:20 | 0 kommentarer

Alltså jag önskar verkligen att Cybersite skulle haft en app att blogga ifrån, jag vill så gärna skriva lite varje kväll, eller åtminstone varannan men det är så besvärligt med datorn när vi inte har uppkoppling (mer än via mobilerna hemma). Hade dom haft en app skulle de va såå smidigt. Visst kan man byta men nä, när jag äntligen fått lite ordning på hemsidan vill jag inte gå "ner" till en enkel blogg igen, men de kanske får bli så?!

Va så länge sen jag bloggade så de får bli en uppdatering i lite mer av en punktform tror jag, kommer aldrig ta slut på text annars...

Gimli
Har haltat till och från under vårvintern och våren och är nu under utredning hos veterinär. Han är precis som vanligt och leker med de andra hundarna men emellanåt så kommer de hältsteg. Ibland kan de ha varit uppehåll på nån vecka o sen kommer de igen. Hos veterinären trodde dom de va artros och/eller lösbenbit så tid för röntgen bokades. 23 röntgenplåtar senare, närbilder på varje led i båda frambenen, halskotpelaren, ryggen och bröstet, så kunde veterinär Hyttsten endast hitta ev artros i tassen, kunde lika gärna vara något annat samt en lös benbit under halskotpelaren men om den har påverkan eller inte kunde hon inte säga, isf påverkar den via nerver då den inte sitter kring kotorna. Så nu går Gimli på smärtstillande och ska göra de 3 veckor till för att se hur han svarar på det och öven omega 3 samt glukosamin för att hålla en ev artros lite längre bort. I övrigt får han motionera lagomt, inge agility och inga långa fjällturer utan lagomt av allt, gärna simning men de får nå gärna bli lite varmare i sjön först...

Sören
110% energi och vilja. Han har varit med mig o stängt hage och sköter sig såå bra, hela tiden i närheten även om han håller på med sitt, dvs jaga sork. Är hos "mommen" på kollo med jämna mellanrum och får hänga med på allt roligt mommen och Kiwi gör. Utställning 6 juni, inoff, är planerad för Sören och Kiwi. Sen är tanken att Sören ska tävla agility i höst så vi har precis tagit hem slalomkäpparna som legat i Aspås så nu ska det hårdtränas.

Cooper
Är nöjd med livet, dagis på dagarna och hemma, gärna på balkongen, på  kvällarna, då är livet perfekt! Har gjort jätte fina apporter på kvällsturen ute på slutet. Kanske börjar vakna en träningslust där med?!

Frodo
Har börjat träna för Theresa i Ås. Han sköter sig bra men matte är kass, svag i bålen och handleder gör ridningen väldigt ful (en matte som sitter som en säck). Naprapat, PT i form av Zickan och Elvira samt ev även gym är inkopplat, sitsen ska tillbaka!!!!! Letar sadel som passar oss båda, vilket verkar svårt. Ska till Ulrika nästa vecka på sadelutprovning, får se hur det går. Har börjat hoppa en del, vilket Frodo ÄLSKAR!! Red vår första pay and jump häromkvällen, blev en runda på 60 cm som va felfri, kul!!!

Prillan
Rids utan ledare i sällskap av Frodo, tycker det är superjobbigt så konditionen behöver tränas. Men han är jätte duktig och väldigt okomplicerad, men att det är en shettis märks, lägger han till den tjuriga sidan så har man de man gör, tur de inte händer så ofta.

Gården
Vårbruket i full fart, förhoppningsvis är allt sått innan helgen är slut. Kornas beteshagar är det bytt tråd på, från band till rep upptill samt att de har kompliterats med en Prillan-tråd nertill. Det tog några dagar men nu är de klart, de kanske får komma ut i helgen, ska bli skönt isf! Sonia har brutit lårbenshalsen så jag, Roger och Christer hjälps åt i lagårn. Nu har Karl-Erik (avbytare) varit här i 4 dagar vilket har varit otroligt skönt, så vi har hunnit få nå annat än lagårn gjort.

Markberedning
Den säsongen har dragit igång igen, så sen i slutet på april så har jag jobbat både på gården och på Skyttmos. Det har varit väldigt blött i marken och många vägar har varit dåliga men byggnationen av maskinen har dragit ut på tiden så de är först idag den kommer ut. Inversen har kört en vecka, spännande projekt! Med bara en maskin i år och alldeles för mycket körning är det spännande att få ihop allt men det ska gå.

Nu ska jag ta o maila cybersite och fråga varför de inte har någon app o sen ska jag o Frodo ut o rida, tror de blir en långtur idag, är så härligt väder!

4
En bild sen vår första träning för Theresa, mer bilder kommer.

Kategori: Diverse

Ok från hovis och fina Frodo

2013-03-25 22:20 | 0 kommentarer

Åhhh suck!! Hade skrivit klart hela inlägget o skulle bara lägga till sista bilden o då crashade Safari, det va alltså första och sista gången jag provade att blogga från mobilen   Såklart sparades ingenting så det är bara att börja om...

Idag har Kurre Hovslagare varit här och skott om hästarna. Prillan va först ut, han kunde nästan sköta sig hela tiden, frånsett två skutt o tre bett i mitt lår så va de lilla monstret snäll. Frodo han sov i vanlig ordning när han blev skodd. När Kurre kom till vänster bak så hängde jag som en hök över hoven men där syntes ingenting, verklinge ingenting alls!!!   Det kanske dyker upp något liknande ett ärr nästa skoning men det kan lika gärna inte synas något. Så va de med den grankvisten, så nu är Frodo friskförklarad på alla plan. Dock kommer jag inte rida igång honom ordentligt förrän efter påskhelgen eftersom vi ska bort. Men på töm ska han få gå några dagar till inna vi åker iaf.

I lördags tjuvstartade jag lite med ridningen. När jag hade mockat o gjort klart i stallet va jag så ridsugen. Så jag ryckte med mig Frodos träns o Prillans grimma ut i hagen. Av med täcke, på med träns o grimma och sen via hästarnas ensilagebal upp på Frodo. Med Prillan som handhäst red vi upp till övre gårdsplanen o huset fram och tillbaka, en ridtur på hela 10 minuter blev det, men bättre än inget   Släppte ut hästarna utan täckena sen, de njöt i solen meddans jag va o hjälpte Caroline med Itzy. De börjar hitta tillbaka till rätt ridning igen efter en svacka. Så kul att de är på väg tillbaka o Itzy kunde till och med visa riktigt fin trav i tre steg, alltid något!! 

Igår va jag ut med båda hästarna. Först tog jag och Prillan en promenad med de mjuka skaklarna. Han har fått skygglappar nu, högst hemmagjorda men de fungerar o det är huvudsaken. På vägen hem provade jag att tömköra en bit och det gick jätte bra, men Prillan undrade ett tag vart jag tog vägen eftersom han inte såg mig. När vi kom tillbaka till gården så gick vi i en 8:a och han brydde sig inte att skacklarna gick emot benen, mycket beröm och såklart även godis till Prillan och sen fick han göra kväll. Frodo tömkörde jag. Har haft lite problem med innerskänkeln som inte finns och Frodo kör då in bogen o välter inåt på volten, framförallt i höger varv. Men igår va jag jätte noggrann i skritten, han fick inte ens fundera på att trava innan de gick bra o jag gick även mer bakom honom o det gav verkligen resultat. Så pass så jag va tvungen att sitta upp (i jeans o utan hjälm..) och känna så det verkligen va så rätt som det såg ut och det va det. Fina, fina Frodo gick så bra!! Traven är svårare fortfarande men det har blivit så mycket bättre!! 

Det har inte blivit så mycket om hundarna på slutet men de är i sin jämna bubbla där det inte händer så mycket att berätta om, vardagslunk liksom. Men Gimli är iaf anmäld till årets första tävling, rally i Sundsvall 13-14 april. På lördagen ska vi starta avancerad o värma upp lite och på söndagen är det dax för premiären i mästerskapsklass. Har inga höga förväntningar men någon gång måste vi ju våga starta. Dessutom är det utomhus, i mitt på april, dvs det kan va vilket väder som helst och med en underlagskänslig hund kan det gå hur som bara av den anledning. Men får ju iaf tillbringa en helg med mamma o vovvar i S-vall, såklart ska ju lite shopping hinnas med oxå, så det blir en mysig helg hur som helst.

Har lite kurser inplanerade, där jag är intruktör alltså, ska bli jätte kul!! Först en nybörjarkurs i Åsmon hos Åsa och Hundraelvan i maj, vi ska även försöka få ihop en fortsättnings/tävlingskurs i augusti som avslutas med en tävling men datum är än osäkert. Jag kommer även ha en nybörjarkurs i Östersund hos Anja på HundKUL i september. Samtliga kommer vara helgkurser.

Nya bilder finns i albumet 2013 i galleriet, än så länge bara hästbilder men har ett gäng på hundarna som ska in där oxå.

image
Första ridturen på 3,5 veckor

image
Prillan med sin "snälla" skakel och skygglapparna

image
Vi hade klövverkarn hemma förra veckan, det va riktigt intressant!! Snacka om att man gör olika med hästar o kossor o va kossor är snälla o tåliga djur, rätt korkade emellanåt oxå faktiskt 

image
Oj den här bilden hamnade på sne... Även kossor får skor. Det här är 383 som har haft en klövböld, den är nu öppnad och så har hon fått en sko fastlimmad på andra klöven så hon kan avlasta den onda delen ett tag


Skoteråkning och tömkörning

2013-03-17 12:27 | 0 kommentarer

Frodo är hältfri men fortfarande varm i hoven så det håller på att läka. Kurre kommer och skor om en veckan så tills dess tömkör jag bara Frodo, vill inte belasta honom för mycket när jag inte är helt 100 på att hoven är ok. Ska bli spännande när skon ska av o se hur det ser ut, antagligen och förhoppningsvis som vanligt. Tömkörningsgjorden har kommit och den passar fint på både Frodo och Prillan, perfekt!!! 

Prillan är tjock och behöver motion... Svårt att ha honom som handhäst just nu dock. Men har fått tips på hur man kan bygga en skde-risk-fri skackel så ska prova det o se om de går bra, isf kanske jag törs sätta på vanliga skackeln. Nu är ju målet att han ska kunna dra släden innan snön försvinner, tidigare va det ju jul men vi fick skjuta på de när han blev bakrädd. Tror att det kommer ifrån att han fått stryk tidigare, skulle prova longera honom häromdagen o de räckte att han såg spöt så blev han jätte rädd   Fick efter lite övertalning stryka honom över hela kroppen med den så det är en klok ponny! Caroline fotade mig och hästarna en dag, de bilderna ska jag lägga upp men har dem på fel dator... Om jag inte kan knycka dem från facebook o lägga in, huum?!

Tisdag till torsdag va vi lediga och va till fjälls och körde skoter. Tisdag kväll när vi kom upp så va det -23 ute och 8 grader i stugan, brrrr!!! Men vi bäddade ut bäddsoffan o sov i den med bransan sprakandes i spisen, mysigt!  På onsdagen åkte vi först ner till Åre och handlade i väntan på att det skulle bli lite bättre temperatur ute. Sen belv det en sväng på fjället, kom vi för högt upp va det hårt o drivet, även på platten men nere på myrarna va det mestadels mjuk o skön fluffsnö med bra botten. Konstaterade att jag lärt mig svänga utan allt för stor kraftåtgång vilket även syns på filmen nedan, men än händer de saker jag inte räknat med, som hårdare snö osv, vilket oxå syns     På torsdagen blev det även då en tur på fjällen men då va jag rätt mör i kroppen så vurporna kom rätt tätt, det är sen då filmen är, typiskt nog, men finväder hade vi iaf, alldeles perfekt!!

Gick inte att lägga till en film så det får bli en länk istället 

Kategori: Diverse

Penicillin hit och dit

2013-03-07 19:11 | 0 kommentarer

Jag tänker varje dag att jag ska blogga men tiden räcker inte till men nu fanns de lite tid till övers 

Frodo är mycket bättre och han fick sista pencillinet i tisdags, skönt! Men han är fortfarande lite varm i hoven o lite svullen över kotan så de lär nog komma en hovböld... Longerade honom några varv idag och han är helt ren i vänster varv men i höger varv har han de lite jobbigt att få med längden i steget på ytter fortfarande. Så det blir vila minst över helgen, vare sig de kommer en böld eller inte.

Elin va här på lite sportlovsaktiviteter i måndags. Först följde hon med mig i lagårn och sen va det hästarnas tur, båda fick en rejäl omgång med borstarna. Prillan fick även på sig sadel o träns och Elin fick prova hänga på honom för första gången, inga som helst konstigheter, Prillan gick snällt ett varv runt gårdsplan som om han aldrig gjort annat   Har hittat en tömkörningsgjord och tömmar nu, kommer nog nästa vecka, kommer bli perfekt!!

Inte nog med att Frodo varit tussig så hade vi en kalv med gaskolik i måndags och en kossa med klövspalt. Allt händer när ordinarie veterinären är borta.. Kalven hämtade sig och kossan fick penicillin. Såklart är det ju besättningens mest hopplösa kossa, en förstakalvare som gör precis som hon vill, hon är en fjällis och riktigt liten så hon går hit o dit under inredningen och så är hon rätt skygg. Idag skulle jag spruta henne men hon har lärt sig att de är i roboten hon blir stucken o ville först inte gå in o sen kunde hon inte stå still en endaste sekund. När jag väl skulle spruta så hoppade hon omkring o jag lyckades få i nästan hela sprutan innan innan kanylen gick av. Vilken panik jag fick innan jag insåg att den hade gått av i fästet och jag lyckades få tag i kanylen o dra ut den, puuuh! Hon ska ha spruta två dagar till, va kul det ska bli, not!

Den här veckan är rallyträningen inställd pga sportlov så i morgon blir det nog en skidtur med hundarna, om vädret tillåter, idag va de perfekt väder men då fanns ju inte tiden... Igår fyllde gamla Alice 12 år, hon är i stugan och firade igår med att va på fjället och springa.

I går hade jag sista lektionen i företagsekonomi, känns skönt att en kurs är klar. Nu har jag lite drygt halva redovisningen kvar och sen ska det va fördigpluggat, skönt!

IMG_2553
Eling hänger på Prillan

IMG_2572
Minsta kvigorna i lösdriften

IMG_2579 IMG_2555
Bruten spruta Gimli som läser en bok och dricker te till frukost 

Kategori: Diverse

En halt Frodo

2013-03-02 10:41 | 0 kommentarer

I torsdags när jag skulle ta ut hästarna så gick Frodo på tre ben, han stödde bara hjälpligt på tån på vänster bak, svullen runt kotan men inget mer. På torsdag eftermiddag hade han nästan 40 grader i temp o då pratade jag med veterinär jouren men de tyckte att jag skulle avvakta o åka på kliniken i går fredag istället. Va in o köpte back on track paddar o lindade honom med som lite stöd. I går morse bar det av in till kliniken o tankarna snurrade, jag va inställd på att det va en senskada eftersom han gick på tån o nu hade även hela senpaketet svullit upp   Väl på kliniken så rev de av skon, ja efter många om och men, deras hovslagare på inte på plats så det tog sin tid, tur Frodo är snäll trots att han hade väldigt ont! När skon va av så hittades en liten bit av en gran utstickandes o de visade sig att den satt 3 cm in i hoven, AJ!! Stackars Frodo!!!   Jag hade kollat hoven flera gången utan att hitta något men den stack ut så lite så jag måste ha tagit de för spån... Hoven rengjordes o gipsades i väntan på att en hovslagare skulle kunna komma o slå på en sko med sula. Han fick även stelkrampsspruta, penicillin o ordination på boxvila. Boxvila är inget Frodo gillar men snäll som han är så accepterar han det mycket bra ändå, rent o fint i boxen hållar han oxå. Lill-Prillan fick va ute själv hela dagen i går, han njöt nog eftersom han hade all mat för sig själv   Idag står de båda två inne o väntar på att hovslagaren ska komma, vilken hovslagare va som kommer på en lördag!! 

Så surt att det här kommer nu, Frodo har haft en rejält pigg period o vi har precis hittat tillbaka till "ordning och reda" igen, men så är de i hästvärlden, up and downs.. Har börjat tömköra Frodo rätt mycket (i dressyr ändåmål alltså)  och han är så duktig! Så nu ska en riktig tömkörningsgjord införskaffas samt lädersömmar, nu får sadeln fungera som gjord o till tömmar har jag ponnytömmar o en longerlina, det går ju lika bra det men det är ju så omständigt, men man tager vad man haver 

Prillan har blivit en naken ponny. Har har ju haft sån otrolig päls o han började tycka det va varmt inne o va alldeles svettig på morgon så pälsen rök på hela kroppen, bara huvudet o benen från knä/has som det är päls på nu. En liten pudel-punk-ponny alltså 

Med hundarna är det bra, de tränar o vi har även åkt skidor, mer ska det bli men jag har varit förkyld så det har fått stå åt sidan. Nu har även Cooper o Gimli insett att det är riktigt roligt att va i stallet

Vi har även varit o köpt en ny bil, en cheva pickis så nu tar man sig fram överallt, så skönt att kunna åka med Frodo utan att behöva fundera på om vi ska ta oss i väg eller inte. Det ska även byggas ett sleddeck till den så båda skotrarna får plats uppe på den så vi kan ta den till fjälls.

En liten uppdatering iaf 

Frodo
Stackars Frodo

Prillan
Prillan före och efter

bil
Nya bilen, transporten och Frodo ute på tur

Kategori: Häst

Senaste nytt

2013-01-29 19:51 | 0 kommentarer

Sen sist har de hänt en del. Till att börja med så bor vi nu ute å gården, i "Bo på Lantgård" lägenheten. De gick inte att flytta tillbaka till Brunflo efter att vi bott här i 3 veckor så det blev en flytt. Vi har även tapetserat om lägenheten i Brunflo o den hyr ny Caroline i andra hand, inte läge att sälja den just nu.
Jag är tjänstledig från "vanliga" jobbet o jobbar nu på gården, såå underbart!! Jag pluggar även halvfart, företagsekonomi nu och ska även läsa redovisning innan markberedningen drar igång i månadsskiftet april/maj. 

Hundarna tränar rally en dag i veckan i Vålbackens ridhus o Gimli är såå taggad, riktigt rolig! Sören han blir bättre o bättre hela tiden men det går i små små steg. Cooper socialiserar sig och gör lite kontaktövningar, sen är hjärnkontoret fullt, men han är duktig! Tina och Sonia är oxå med o tränar nu, Tina har visat framfötterna riktigt fint! Kul med 4 hundar med på täningen!!   Här hemma är de med i stallet, skäller på förbipasserande grannar osv, hundliv som de ska vara mao   I går hade vi skidpremiär, blev 5 km. Gimli o Sören kom precis ihåg hur de gick till att släpa på matte o va riktigt duktiga! Tanken är att Cooper ska in i "spannet" oxå, får se om de går eller om han bara ska flamsa   Tina är skendräktig och har adopterat Gimli och Sören som sina valpar, vilket inte är så populärt. De fräser o säger ifrån ordentligt men Tina bara fortsätter putsa på dem. Jag har börjat planera tävlingssäsongen, grundplanen ligger i menyn "Tävlingar". Ska lägga upp hundarnas mål för året oxå, kanske även för hästarna...

Frodo har varit några vändor till ridhuset och det går framåt riktigt fint, orken tar emot men de korta stunder han orkar jobba genom kroppen är fina! Har även hjälpt Caroline med hennes Itzy som blivit en riktig karamell! Prillan har vi återupptagit inkörningen på. Tanken va att han skulle kunna gå med släden till jul men han blev lite bakrädd så han fick lite tid att "sova på saken". Nu har vi lagt undan skaklarna o använder linor ist o i förrgår så kunde jag åka på rumpan i tolklinorna bakom honom   Idag fick han följa med mig o Frodo ut på en kort sväng, 20 min o sen va ponnyn trött, jag lyckades mao   Hästarna har fått bal i hagen o därför är de extra viktigt att Prillan oxå rör på sig nu. Egentligen ville jag inte ha bal, eller jo, jag va kluven. Det är ju jätte bra när de är kallt men jag vill inte ha två fläskbollar til hästar... Men när Prillan började äta allt utanför hagen o ta med sig tråden så blev det en omkoppling av strömmen samt en bal, men nu stannar han där han är iaf. Skulle han få för sig igen att kliva ut så kommer jag sätta in fånggrindar i hagen o stänga in honom med, ponnyn ska va i hagen, inte utanför, punkt slut! 

bild bild (1)
Frodo & Itzy

bild (2) bild (4)
Gimli på sin nya älskade lammullspläd och Cooper som lärt sig bädda ner sig av de små

bild (3)"Kom igen nu då, nu gör vi nått" säger Sören


Tillbakablick 2012

2013-01-04 19:58 | 1 kommentarer

Då har ytterligare ett år gått och som vanligt kommer här en liten summering

Januari
- Sören går om Gimli i vikt
- Vi åker skidor
- Hundarna tränar styrketräning
- Rider islandshäsat för fullt 
- Rider Saga för första gången (2,5 år gammal)
 
Februari
- Jag och Gimli tävlar för första (och sista) gången i lydnad
- Vi hämtar Kiwi, Sörens syster, till mamma
- Sanna vandrar vidare till de sälla jaktmarkerna
- Träffar the love of my life

Mars
- Kiwi röntgades i Strömsund med HD A
- Går första delen på intruktörskursen för rallylydnad
- Är till fjälls och åker skoter

April
- Jag blir färdig rallylydnadsintruktör
- Grabbarna lever livet med sin nya familjemedlem Cooper
- Är mer till fjälls o kör skoter 
- Va till Uppsala över en dag 

Maj
- Gimli tävlar rally i Märsta-Sigtuna
- Markberedningen kör igång
- Är hjälpintruktör på en agilitykurs

Juni
- Jag och grabbarna flyttar till Brunflo
- Träninge-är-kul polletten ramlar ner hos Sören
- Vi är till Skåne på Bordeby Fältdagar
- Vi åker runt Stekenjokk 
- Kossorna kommer ut på bete 

Juli
- Harry bryter benet
- Både Gimli och Sören tävlar rally i Bollnäs
- Gimli får titeln RLD A och bli uppklassad till mästarklass
- Köpte Frodo
- Vi är på både Fäviken och Yran
- Köpte en hästtransport
 
Augusti
- Sören är på utställning
- Jag o Zickan åker på Ullareds-semster
- Gimli och Sören tävlar i agility i Strömsund
- Vi renoverar transport
- Jag har kurs på Hundraelvan i Åsmon

September
- Vi köper Prinsen
- Jag får lugninflammation

Oktober
- Jag, Gimli och Sören är på instruktörsfortbildning (mamma och Kiwi följde oxå med)
- Vi börar träna rally i ridhus en gång i veckan
- Första snön faller

November
- Vi förlovar oss 
- Jag och Frodo åker och provar ridhus och andra skogar
- Vi har hand om gården och bor där
- Fortsätter träna rally inomhus

December
- Vi fortsätter ha hand om gården
- Vi får ångest av att flytta hem till Brunflo igen och flyttar ut på gården
- Firmafest med jobbet i vip-tältet på Skidskyttevärldscupen
- Årligt glöggkalas hos Zickan o Oskar
- Jag blir brunett  

2012 har varit det bästa året någonsin och 2013 blir nog inge sämre! God fortsättning på er!!


«april 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930