Detta bloggande

2013-05-24 13:20

Alltså jag önskar verkligen att Cybersite skulle haft en app att blogga ifrån, jag vill så gärna skriva lite varje kväll, eller åtminstone varannan men det är så besvärligt med datorn när vi inte har uppkoppling (mer än via mobilerna hemma). Hade dom haft en app skulle de va såå smidigt. Visst kan man byta men nä, när jag äntligen fått lite ordning på hemsidan vill jag inte gå "ner" till en enkel blogg igen, men de kanske får bli så?!

Va så länge sen jag bloggade så de får bli en uppdatering i lite mer av en punktform tror jag, kommer aldrig ta slut på text annars...

Gimli
Har haltat till och från under vårvintern och våren och är nu under utredning hos veterinär. Han är precis som vanligt och leker med de andra hundarna men emellanåt så kommer de hältsteg. Ibland kan de ha varit uppehåll på nån vecka o sen kommer de igen. Hos veterinären trodde dom de va artros och/eller lösbenbit så tid för röntgen bokades. 23 röntgenplåtar senare, närbilder på varje led i båda frambenen, halskotpelaren, ryggen och bröstet, så kunde veterinär Hyttsten endast hitta ev artros i tassen, kunde lika gärna vara något annat samt en lös benbit under halskotpelaren men om den har påverkan eller inte kunde hon inte säga, isf påverkar den via nerver då den inte sitter kring kotorna. Så nu går Gimli på smärtstillande och ska göra de 3 veckor till för att se hur han svarar på det och öven omega 3 samt glukosamin för att hålla en ev artros lite längre bort. I övrigt får han motionera lagomt, inge agility och inga långa fjällturer utan lagomt av allt, gärna simning men de får nå gärna bli lite varmare i sjön först...

Sören
110% energi och vilja. Han har varit med mig o stängt hage och sköter sig såå bra, hela tiden i närheten även om han håller på med sitt, dvs jaga sork. Är hos "mommen" på kollo med jämna mellanrum och får hänga med på allt roligt mommen och Kiwi gör. Utställning 6 juni, inoff, är planerad för Sören och Kiwi. Sen är tanken att Sören ska tävla agility i höst så vi har precis tagit hem slalomkäpparna som legat i Aspås så nu ska det hårdtränas.

Cooper
Är nöjd med livet, dagis på dagarna och hemma, gärna på balkongen, på  kvällarna, då är livet perfekt! Har gjort jätte fina apporter på kvällsturen ute på slutet. Kanske börjar vakna en träningslust där med?!

Frodo
Har börjat träna för Theresa i Ås. Han sköter sig bra men matte är kass, svag i bålen och handleder gör ridningen väldigt ful (en matte som sitter som en säck). Naprapat, PT i form av Zickan och Elvira samt ev även gym är inkopplat, sitsen ska tillbaka!!!!! Letar sadel som passar oss båda, vilket verkar svårt. Ska till Ulrika nästa vecka på sadelutprovning, får se hur det går. Har börjat hoppa en del, vilket Frodo ÄLSKAR!! Red vår första pay and jump häromkvällen, blev en runda på 60 cm som va felfri, kul!!!

Prillan
Rids utan ledare i sällskap av Frodo, tycker det är superjobbigt så konditionen behöver tränas. Men han är jätte duktig och väldigt okomplicerad, men att det är en shettis märks, lägger han till den tjuriga sidan så har man de man gör, tur de inte händer så ofta.

Gården
Vårbruket i full fart, förhoppningsvis är allt sått innan helgen är slut. Kornas beteshagar är det bytt tråd på, från band till rep upptill samt att de har kompliterats med en Prillan-tråd nertill. Det tog några dagar men nu är de klart, de kanske får komma ut i helgen, ska bli skönt isf! Sonia har brutit lårbenshalsen så jag, Roger och Christer hjälps åt i lagårn. Nu har Karl-Erik (avbytare) varit här i 4 dagar vilket har varit otroligt skönt, så vi har hunnit få nå annat än lagårn gjort.

Markberedning
Den säsongen har dragit igång igen, så sen i slutet på april så har jag jobbat både på gården och på Skyttmos. Det har varit väldigt blött i marken och många vägar har varit dåliga men byggnationen av maskinen har dragit ut på tiden så de är först idag den kommer ut. Inversen har kört en vecka, spännande projekt! Med bara en maskin i år och alldeles för mycket körning är det spännande att få ihop allt men det ska gå.

Nu ska jag ta o maila cybersite och fråga varför de inte har någon app o sen ska jag o Frodo ut o rida, tror de blir en långtur idag, är så härligt väder!

4
En bild sen vår första träning för Theresa, mer bilder kommer.

Kategori: Diverse

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728