Ok från hovis och fina Frodo

2013-03-25 22:20

Åhhh suck!! Hade skrivit klart hela inlägget o skulle bara lägga till sista bilden o då crashade Safari, det va alltså första och sista gången jag provade att blogga från mobilen   Såklart sparades ingenting så det är bara att börja om...

Idag har Kurre Hovslagare varit här och skott om hästarna. Prillan va först ut, han kunde nästan sköta sig hela tiden, frånsett två skutt o tre bett i mitt lår så va de lilla monstret snäll. Frodo han sov i vanlig ordning när han blev skodd. När Kurre kom till vänster bak så hängde jag som en hök över hoven men där syntes ingenting, verklinge ingenting alls!!!   Det kanske dyker upp något liknande ett ärr nästa skoning men det kan lika gärna inte synas något. Så va de med den grankvisten, så nu är Frodo friskförklarad på alla plan. Dock kommer jag inte rida igång honom ordentligt förrän efter påskhelgen eftersom vi ska bort. Men på töm ska han få gå några dagar till inna vi åker iaf.

I lördags tjuvstartade jag lite med ridningen. När jag hade mockat o gjort klart i stallet va jag så ridsugen. Så jag ryckte med mig Frodos träns o Prillans grimma ut i hagen. Av med täcke, på med träns o grimma och sen via hästarnas ensilagebal upp på Frodo. Med Prillan som handhäst red vi upp till övre gårdsplanen o huset fram och tillbaka, en ridtur på hela 10 minuter blev det, men bättre än inget   Släppte ut hästarna utan täckena sen, de njöt i solen meddans jag va o hjälpte Caroline med Itzy. De börjar hitta tillbaka till rätt ridning igen efter en svacka. Så kul att de är på väg tillbaka o Itzy kunde till och med visa riktigt fin trav i tre steg, alltid något!! 

Igår va jag ut med båda hästarna. Först tog jag och Prillan en promenad med de mjuka skaklarna. Han har fått skygglappar nu, högst hemmagjorda men de fungerar o det är huvudsaken. På vägen hem provade jag att tömköra en bit och det gick jätte bra, men Prillan undrade ett tag vart jag tog vägen eftersom han inte såg mig. När vi kom tillbaka till gården så gick vi i en 8:a och han brydde sig inte att skacklarna gick emot benen, mycket beröm och såklart även godis till Prillan och sen fick han göra kväll. Frodo tömkörde jag. Har haft lite problem med innerskänkeln som inte finns och Frodo kör då in bogen o välter inåt på volten, framförallt i höger varv. Men igår va jag jätte noggrann i skritten, han fick inte ens fundera på att trava innan de gick bra o jag gick även mer bakom honom o det gav verkligen resultat. Så pass så jag va tvungen att sitta upp (i jeans o utan hjälm..) och känna så det verkligen va så rätt som det såg ut och det va det. Fina, fina Frodo gick så bra!! Traven är svårare fortfarande men det har blivit så mycket bättre!! 

Det har inte blivit så mycket om hundarna på slutet men de är i sin jämna bubbla där det inte händer så mycket att berätta om, vardagslunk liksom. Men Gimli är iaf anmäld till årets första tävling, rally i Sundsvall 13-14 april. På lördagen ska vi starta avancerad o värma upp lite och på söndagen är det dax för premiären i mästerskapsklass. Har inga höga förväntningar men någon gång måste vi ju våga starta. Dessutom är det utomhus, i mitt på april, dvs det kan va vilket väder som helst och med en underlagskänslig hund kan det gå hur som bara av den anledning. Men får ju iaf tillbringa en helg med mamma o vovvar i S-vall, såklart ska ju lite shopping hinnas med oxå, så det blir en mysig helg hur som helst.

Har lite kurser inplanerade, där jag är intruktör alltså, ska bli jätte kul!! Först en nybörjarkurs i Åsmon hos Åsa och Hundraelvan i maj, vi ska även försöka få ihop en fortsättnings/tävlingskurs i augusti som avslutas med en tävling men datum är än osäkert. Jag kommer även ha en nybörjarkurs i Östersund hos Anja på HundKUL i september. Samtliga kommer vara helgkurser.

Nya bilder finns i albumet 2013 i galleriet, än så länge bara hästbilder men har ett gäng på hundarna som ska in där oxå.

image
Första ridturen på 3,5 veckor

image
Prillan med sin "snälla" skakel och skygglapparna

image
Vi hade klövverkarn hemma förra veckan, det va riktigt intressant!! Snacka om att man gör olika med hästar o kossor o va kossor är snälla o tåliga djur, rätt korkade emellanåt oxå faktiskt 

image
Oj den här bilden hamnade på sne... Även kossor får skor. Det här är 383 som har haft en klövböld, den är nu öppnad och så har hon fått en sko fastlimmad på andra klöven så hon kan avlasta den onda delen ett tag


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«december 2022»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031