Skoteråkning och tömkörning

2013-03-17 12:27

Frodo är hältfri men fortfarande varm i hoven så det håller på att läka. Kurre kommer och skor om en veckan så tills dess tömkör jag bara Frodo, vill inte belasta honom för mycket när jag inte är helt 100 på att hoven är ok. Ska bli spännande när skon ska av o se hur det ser ut, antagligen och förhoppningsvis som vanligt. Tömkörningsgjorden har kommit och den passar fint på både Frodo och Prillan, perfekt!!! 

Prillan är tjock och behöver motion... Svårt att ha honom som handhäst just nu dock. Men har fått tips på hur man kan bygga en skde-risk-fri skackel så ska prova det o se om de går bra, isf kanske jag törs sätta på vanliga skackeln. Nu är ju målet att han ska kunna dra släden innan snön försvinner, tidigare va det ju jul men vi fick skjuta på de när han blev bakrädd. Tror att det kommer ifrån att han fått stryk tidigare, skulle prova longera honom häromdagen o de räckte att han såg spöt så blev han jätte rädd   Fick efter lite övertalning stryka honom över hela kroppen med den så det är en klok ponny! Caroline fotade mig och hästarna en dag, de bilderna ska jag lägga upp men har dem på fel dator... Om jag inte kan knycka dem från facebook o lägga in, huum?!

Tisdag till torsdag va vi lediga och va till fjälls och körde skoter. Tisdag kväll när vi kom upp så va det -23 ute och 8 grader i stugan, brrrr!!! Men vi bäddade ut bäddsoffan o sov i den med bransan sprakandes i spisen, mysigt!  På onsdagen åkte vi först ner till Åre och handlade i väntan på att det skulle bli lite bättre temperatur ute. Sen belv det en sväng på fjället, kom vi för högt upp va det hårt o drivet, även på platten men nere på myrarna va det mestadels mjuk o skön fluffsnö med bra botten. Konstaterade att jag lärt mig svänga utan allt för stor kraftåtgång vilket även syns på filmen nedan, men än händer de saker jag inte räknat med, som hårdare snö osv, vilket oxå syns     På torsdagen blev det även då en tur på fjällen men då va jag rätt mör i kroppen så vurporna kom rätt tätt, det är sen då filmen är, typiskt nog, men finväder hade vi iaf, alldeles perfekt!!

Gick inte att lägga till en film så det får bli en länk istället 

Kategori: Diverse

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728