Penicillin hit och dit

2013-03-07 19:11

Jag tänker varje dag att jag ska blogga men tiden räcker inte till men nu fanns de lite tid till övers 

Frodo är mycket bättre och han fick sista pencillinet i tisdags, skönt! Men han är fortfarande lite varm i hoven o lite svullen över kotan så de lär nog komma en hovböld... Longerade honom några varv idag och han är helt ren i vänster varv men i höger varv har han de lite jobbigt att få med längden i steget på ytter fortfarande. Så det blir vila minst över helgen, vare sig de kommer en böld eller inte.

Elin va här på lite sportlovsaktiviteter i måndags. Först följde hon med mig i lagårn och sen va det hästarnas tur, båda fick en rejäl omgång med borstarna. Prillan fick även på sig sadel o träns och Elin fick prova hänga på honom för första gången, inga som helst konstigheter, Prillan gick snällt ett varv runt gårdsplan som om han aldrig gjort annat   Har hittat en tömkörningsgjord och tömmar nu, kommer nog nästa vecka, kommer bli perfekt!!

Inte nog med att Frodo varit tussig så hade vi en kalv med gaskolik i måndags och en kossa med klövspalt. Allt händer när ordinarie veterinären är borta.. Kalven hämtade sig och kossan fick penicillin. Såklart är det ju besättningens mest hopplösa kossa, en förstakalvare som gör precis som hon vill, hon är en fjällis och riktigt liten så hon går hit o dit under inredningen och så är hon rätt skygg. Idag skulle jag spruta henne men hon har lärt sig att de är i roboten hon blir stucken o ville först inte gå in o sen kunde hon inte stå still en endaste sekund. När jag väl skulle spruta så hoppade hon omkring o jag lyckades få i nästan hela sprutan innan innan kanylen gick av. Vilken panik jag fick innan jag insåg att den hade gått av i fästet och jag lyckades få tag i kanylen o dra ut den, puuuh! Hon ska ha spruta två dagar till, va kul det ska bli, not!

Den här veckan är rallyträningen inställd pga sportlov så i morgon blir det nog en skidtur med hundarna, om vädret tillåter, idag va de perfekt väder men då fanns ju inte tiden... Igår fyllde gamla Alice 12 år, hon är i stugan och firade igår med att va på fjället och springa.

I går hade jag sista lektionen i företagsekonomi, känns skönt att en kurs är klar. Nu har jag lite drygt halva redovisningen kvar och sen ska det va fördigpluggat, skönt!

IMG_2553
Eling hänger på Prillan

IMG_2572
Minsta kvigorna i lösdriften

IMG_2579 IMG_2555
Bruten spruta Gimli som läser en bok och dricker te till frukost 

Kategori: Diverse

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728