Senaste nytt

2013-01-29 19:51

Sen sist har de hänt en del. Till att börja med så bor vi nu ute å gården, i "Bo på Lantgård" lägenheten. De gick inte att flytta tillbaka till Brunflo efter att vi bott här i 3 veckor så det blev en flytt. Vi har även tapetserat om lägenheten i Brunflo o den hyr ny Caroline i andra hand, inte läge att sälja den just nu.
Jag är tjänstledig från "vanliga" jobbet o jobbar nu på gården, såå underbart!! Jag pluggar även halvfart, företagsekonomi nu och ska även läsa redovisning innan markberedningen drar igång i månadsskiftet april/maj. 

Hundarna tränar rally en dag i veckan i Vålbackens ridhus o Gimli är såå taggad, riktigt rolig! Sören han blir bättre o bättre hela tiden men det går i små små steg. Cooper socialiserar sig och gör lite kontaktövningar, sen är hjärnkontoret fullt, men han är duktig! Tina och Sonia är oxå med o tränar nu, Tina har visat framfötterna riktigt fint! Kul med 4 hundar med på täningen!!   Här hemma är de med i stallet, skäller på förbipasserande grannar osv, hundliv som de ska vara mao   I går hade vi skidpremiär, blev 5 km. Gimli o Sören kom precis ihåg hur de gick till att släpa på matte o va riktigt duktiga! Tanken är att Cooper ska in i "spannet" oxå, får se om de går eller om han bara ska flamsa   Tina är skendräktig och har adopterat Gimli och Sören som sina valpar, vilket inte är så populärt. De fräser o säger ifrån ordentligt men Tina bara fortsätter putsa på dem. Jag har börjat planera tävlingssäsongen, grundplanen ligger i menyn "Tävlingar". Ska lägga upp hundarnas mål för året oxå, kanske även för hästarna...

Frodo har varit några vändor till ridhuset och det går framåt riktigt fint, orken tar emot men de korta stunder han orkar jobba genom kroppen är fina! Har även hjälpt Caroline med hennes Itzy som blivit en riktig karamell! Prillan har vi återupptagit inkörningen på. Tanken va att han skulle kunna gå med släden till jul men han blev lite bakrädd så han fick lite tid att "sova på saken". Nu har vi lagt undan skaklarna o använder linor ist o i förrgår så kunde jag åka på rumpan i tolklinorna bakom honom   Idag fick han följa med mig o Frodo ut på en kort sväng, 20 min o sen va ponnyn trött, jag lyckades mao   Hästarna har fått bal i hagen o därför är de extra viktigt att Prillan oxå rör på sig nu. Egentligen ville jag inte ha bal, eller jo, jag va kluven. Det är ju jätte bra när de är kallt men jag vill inte ha två fläskbollar til hästar... Men när Prillan började äta allt utanför hagen o ta med sig tråden så blev det en omkoppling av strömmen samt en bal, men nu stannar han där han är iaf. Skulle han få för sig igen att kliva ut så kommer jag sätta in fånggrindar i hagen o stänga in honom med, ponnyn ska va i hagen, inte utanför, punkt slut! 

bild bild (1)
Frodo & Itzy

bild (2) bild (4)
Gimli på sin nya älskade lammullspläd och Cooper som lärt sig bädda ner sig av de små

bild (3)"Kom igen nu då, nu gör vi nått" säger Sören


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728