Senaste nytt

2010-10-21 19:17

Insåg att de nästan va en månad sen jag uppdaterade bloggen, kanske dax.

I söndags mmorse när jag vaknade så ville inte Gimli öppna sitt vänsta öga så då blev de en akuttur till veterinären i stan. De färgade ögat o han hade en stor skada på hornhinnan men som tur va va den inte djup! Fick antibiotikasalva samt ögondroppar som vidgar pupillen o som ser till så inte hinnorna i ögat läker ihop. Gimli är inge vidare förtjust i behandligen men ställer snällt upp! I går va han på återbesök med mamma, jag jobbade så "mommen" fick hoppa in, tack snälla!!  Hornhinnan hade läkt fint o de va bara lite kvar av såret så nästa vecka ska vi in o kolla de igen.

I tisdags kväll fick vi första snön, de va minst sagt snöstorm vill jag lova! Hundarna tyckte de va jätte kul med den snö som kommit o båda gick o nosade i den både länge o väl o fick såklart nysattacker när snön fastnade i nosen  Idag har jag satt upp mitt nya söta lilla fågelhus, till hundarnas förtjusning mitt utanför fönstret, så där kommer de nog ha fågelspaning i vinter

Jag har anmält båda hundarna till en inoff utställning på Frösön om två veckor, ska bli jätte kul! Gimli för o träna o Sören för o se vad han tycker om de. Sören har ju inte alls kroppen för de men han får va med iaf, får Gimli så ska även han få, rättvist ska de va  På tal om rättvisa, de är något hundarna är väldigt noga med, forskare o kunnit kolk säger att sånt kan inte hundar känna o de må de väl ha lite rätt säkert men om man ser dessa små svartsjuka troll så får man andra tankar

Sören har förändrats väldigt mkt senaste tiden, mentalt sätt. Dels börjar han bli vuxen o sen märks de att han börjar släppa till mkt mer o bli personlig. Personlig har han varit hela tiden men de blir mer o mer, hans små egenheter, sätt o bus  Han har hittat sin roll o börjar bli mer o mer lik Gimli eller rättare sagt så tar han efter Gimli, tex så gosar Gimli med mig på ett väldigt speciellt sätt o de har Sören börjat ta efter nu så nu har jag två riktiga krambjörnar  En sak Sören älskar de är en speciell pipbuse, ibland följer den med ut på promenader, han står på bron (där den får bo eftersom den har så skarp pipljud, han har massa andra "mildare" pipbusar inne) o stirrar på den till jag stoppar den i fickan o så vet han att han får den när han gjort ifrån sig. En dag så fick den följa med på en några km's promenad o Sören gjorde snabbt ifrån sig så han fick givetvis busen o bar den sen resten av promenaden, släppte den inte en gång, duktiga lilla Sören!!

Gimli älskar ju att ha täcken på sig o de gick väl kanske lite över styr i fjol vinter så de shoppades väldigt mkt täcke, mitt motto inom de är man kan aldrig få för mkt  Men jag insåg lite för sent att täcken med magplatta som går mellanframbenen inte fungerar, båda hundarna får skav av de. Så i söndags va jag hos Boppi som är grym på sånt där med o sy o hon hjälpte mig att sy om flera täcken, från magplatta till vanliga med karborre både fram i bogen o runt magen, blev superbra!! Sören är ju inte alls förtjust i täcken men han börjar vänja sig o tycker de är helt ok! Ikväll tex har vi -9 grader o då behöver ju framför allt lille Sören täcke, han har ju så klent med päls!

Ja de va nog de senaste, ska försöka fota någon dag så de händer lite mer här på hemsidan. Förresten, ni har väl inte missat JämtGårdisar? Aktivitetsgruppen inom Dansk/Svensk Gårdshund i Jämtlands egna hemsida www.jamtgardisar.cybersite.se finns även på Facebook med namnet JämtGårdisar.


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«april 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930