Mycket som händer

2010-07-22 12:17

Ja nu är de mkt som händer o jag har inte haft någon tid alls till att blogga. När jag väl skulle till o blogga i tisdags så visade de sig att vi va utan både internet o tv-kanaler (samkör från Telia). Efter kontakt med Telias support visade de sig att på något märkligt sätt så har själva huvuddosan gått paj, hur nu de kunde hända?!  Den har ju bara stått där på sin högtalare o ingen åska har vi haft, skumt! En ny är på väg men lär nog inte anlända förrän nästa vecka. Nu sitter jag iaf hos min bror så jag ska få något skrivet här.

Mycket händer som sagt, mkt träning, långa promenader, stallet o inte minst jobbet osv. Bland annat så gick jag med grabbarna nästan 2 timmar på berget häromdagen, gisses va roligt dom hade, kutade som tokar! Är så mkt kallkällor på berget så bitvis är de riktigt myrhål med svart gegga så jissa hur hundarna såg ut när vi kom hem, jo svarta, från topp till tå

De börjar närma sig Tollarp nu men tyvärr har de blivit en hel del omkrastningar i schemat, planen från början va att jag o Zickan skulle åka ner o Christine o Maria va tillfrågade om de skulle följa men varken Christine eller Maria kunde så jag o Zickan anmälde oss. Men vad hände då, jo dagen efter så börja Siri löpa o höglöpet passar precis in över helgen vi ska va borta, snacka om timing...  Så då stod jag där själv o fungerade på om jag skulle åka själv eller om jag skulle stryka årets resa, men så bestämdes de att min kära mor ska följa med ner, perfekt!! Så onsdag 11 augusti packar vi in oss i bilen med Gimli o Sören o beger oss söderut  Första stoppet blir hos pappa i Enköping för att sen åka vidare mot Skånaland på tosdagen. Där kommer vi bo hos min kusin i Tomelilla (ca 5 mil från Tollarp). På söndagen när allt e klart så åker vi norrut till Enköping o pappa igen för o sen på måndagen åka hem till Jämtland igen via Sörens förra ägare o hälsa på. Vilken kanonhelg de kommer bli, helt övertygad om de!!

Jag har anmält Gimli till klubbmästerskapet i agility samt rallylydnad. Hade en fungering på att starta "vanliga" lydnaden oxå men för de krävs mer träning, apporten ffa. Sören har jag anmält till nybörjar agilityn så nu ligger vi i hårdträning, kommer nog gå bra om än lite sakta kanske man måste ju fungera o fundera lite till när man är på banan

I söndags va vi upp till Alsen på husdjursdagen o visade upp rallylydnad. Himla kul tillställning o så sjukt mkt folk de va där!! Jag hade med mig korv till Gimli, vi tränar nästan alltid med vanligt godis, så nu blev han överladdad o gjorde allt på samma gång, min duktigao överambitiösa kille!!  Kom öven fram två karlar vid olika tillfällen o frågade om de va Dansk/Svenska gårdshundar jag hade o blev jätte glada när jag sa att de va de, för båda dessa äldre herrar hade fungerat på att skaffa gårdisar, kul!! Så de blev mkt frågor att besvara men kul är de! O kul att folk läser om rasen o tycker den verkar så allsidig för de är den ju verkligen!

Nä usch nu börjar åskan gå, bäst o stänga av allt så inte blixten slår sönder något.

Har förresten lagt upp nya bilder i agilitygalleriet sen vi va o tränade förra veckan med Zickan o alla hundarna o Ida med sin labbe Biffen.


2 kommentarer

Namn: Maria och Kicken
Hemsida: http://kicken-08.bloggplatsen.se/
Tidpunkt: 2010-07-22 16:36
Hej hopp !!

Vad kul att också Sören ska börja träna..vu har legat lite lågt nu den senaste tiden pga värmen..men nu ser den ut att ge sig lite, och vi kan ta nya tag. Har planer på att premiärtävla i Hofors den 18/9 och Högbo den 19/9...men vi får se, isf bara hoppklass då Kicken inte gillar gungbrädan och A nåt vidare..

Kul med karlarna som var intresserad av gårdis, för vad skall man annars ha för ras

Ha det gott

Kram från Årsunda

Namn: Maria och Kicken
Hemsida: http://kicken-08.bloggplatsen.se/
Tidpunkt: 2010-07-24 10:06
Hej

Rullsand...det kan ni passa på att besöka när ni hälsar på Sörens förra ägare, ligger ju utanför Skutskär

Ha det gott

//Maria

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«augusti 2021»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031