Kyligt

2009-12-17 18:15

Julen närmar sig med stormsteg o jag är nästan klar med inhandlandet av julklappar, känns skönt, då de sista är saker som jag precis vet vad jag ska köpa och som går fort att springa o köpa efter jobbet nån dag. Är ledig hela jul och nyårshelgen, jobbar bara två nätter i mellandagarna, så skönt o få va ledig helt o hållet julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton o nyårsdagen, tror aldrig de hänt mig förut

I tisdags så va vi o hämtade hem skotrarna från min lillebror där de stått över sommaren, åhh så kul de va o köra skoter igen, än e de lite väl så lite snö men de är helt klart körbart, iaf på åkrar. Mer premiär blev de igår kväll då jag o Zickan tog på oss skidorna o tog en sväng med vovvarna. De va -15 grader o de blev svettigt ändå, förstår inte   De blev inte så lång tur för helt plötsligt hade de fastnat massa snö under mina skidor så jag fick mer eller mindre gå framåt med dem på, på hemvägen visade de sig att jag kört ner i en översnöad myrpöl, bingo   Jag testade att ha gårdisarna fastspända framför mig, oj så de drog, duktiga så troll   Fast när stigen blev för smal så ville Siri ha den för sig själv så då fick Gimli skäll av henne o så vågade han inte gå fram o dra, men bara de blir spår så kommer de gå bra, igår fick vi ju göra våran egen stig.

Idag är de en kall dag här, i morse va de -20 o nu är de -26, Gimli går högst ogärna utanför dörren utan jag får tvinga ut honom o då springer han snabbt o gör sina behov o sen är de full fart till dörren igen o hinner jag inte dit snabbt nog o öppnar åt honom så gnäller han o kommer o hämtar mig. Väl inne så är de under täcket eller filten som gäller. Inte lätt o kommer från södern o hit upp till den riktiga kylan

Gimli har även hittat en ny plats han gillar, i sovrumsfönstret. Därifrån har han utsikt över halva gården samt hela byn så de finns alltid något att spana på   (de svarta man ser på bilden är våra mörkläggningsgardiner)

En av favoritplatserna

Har försökt sätta en ny banner idag, är inte helt nöjd med den då den inte är helt skarp o perfekt, men den får duga så länge, eller vad tycker ni?

Nä nu ska jag ta o gå o hämta posten o se om min gårdiskalender har kommit
Ha de toppen fint!!


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31