Internet igen

2009-12-02 08:49

Sådär, nu har vi internet o en hel hög med tv-kanaler igen. De har både varit väldigt befriande samtidigt som de har varit frustrerande att vara utan internet. Kopplade in alltihopa i måndags o än (peppar peppar) verkar de fungera klockrent!

Vad har hänt sen sist då?, Egentligen inte så mkt, vi har försökte bo in oss (än saknas de fortfarnade tavlor osv) o jag gillar bara de här stället mer o mer för varje dag   I fredags tog jag o Zickan med oss hela gänget med hundar o gick på tur här på berget ovanför oss. Går en stig direkt från gården o sen kan man gå hur långt som helst känns de som, stigar åt alla håll, hur perfekt är de inte   Jag o Gimli hade kollat lite rundor innan o nu gav vi oss på en längre, lite mer okänd runda. I går gick vi ungefär samma runda men gick ner längre bort, de kommer ju att gå att variera sig hur mkt som helst här!   Nackdelen är att åka skidor här, de är brant åt varje håll man vänder sig, vare sig de är uppför eller nedför, så tror nog skidorna får bli stationerade hos Zickan i år igen, (mer eller mindre) planmark är min grejj de

Ja i söndags kom ju snön oxå   här har de inte kommit så mkt än men de är på väg åt rätt håll iaf, är så ljust o fint ute nu o allra helst nu när de är fullmåne.

I går va jag i farten med kameran lite oxå, första va jag o Gimli hos lillebror o busade lite o sen va kameran med på våran promenad, lite bilder finns i nya fliken vinter i galleriet.

Har insett en lite skum sak med att bo här oxå, för de första är de väldigt bakofram för mig, för mig betyder nedför, vatten o utsikt att jag kollar åt söder men ser jag de sakerna här så kollar jag åt norr. Berget/backen bakom oss, dvs åt söder är så pass stor så den lilla ynkliga solen som kommer fram på vintern når inte ens hit ner på gården, den orkar inte sträcka sig över bergstoppen. Först nere på älven, ungefär mitt på, blir de sol igen. Och såhär är de tydligen här från mitten av november till mitten av februari iaf. Men de har säkert sina fördelar oxå, tex att snön ligger längre

Nä nu ska jag se om de går o skaka liv i Gimli, han tittade upp lite snabbt när jag klev upp men kände väl på sig att de är kallt ute idag så han stannade under täcket. Kommer bli en underbar dag, -11 grader, klar himmel o solen är på väg upp (på andra sidan älven alltså  ). En promenad, frukost, lite mys i soffan o sen ska jag åka o hjälpa en kompis med hennes häst innan jag börjar jobba 16.

Ha de toppenfint allihopa!


2 kommentarer

Namn: Maria Hedqvist
Tidpunkt: 2009-12-02 12:53
Låter hur härligt som helst när du skriver om snö, skidor, berg, planmark mm mm....JAG VILL OCKSÅ HA SNÖ!! Visserligen kan man börja hoppas, då temperaturen sjunkit bra nog...men snön saknas...eller räknas frost??

Ha det jättebra!!

Kicken och familjen..

Namn: cilla
Hemsida: http://cillalindblad.bloggplatsen.se
Tidpunkt: 2009-12-03 15:24
Vad mysigt med en massa härliga stigar! Även avundsjuk på snön!! Vi har fortfarande ingen snö här nere, men den kommer väl får vi hoppas!
Ha det bra!
Kram Keaton & Cilla

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2022»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28