Veterinärbesök

2009-10-24 09:06

Stackars Gimli fick åka till veterinären igår...

I tisdags mitt på dagen så svullnade Gimli upp på nosen, de började som en 1x1 cm bula precis bakom nosen som sen spred sig bakåt o efter några timmar även lite nedåt mot läpparna. Även öronen svällde men bara på små punkter där de även va små bett. Han andades helt normalt o va i övrigt även helt normal, bara de att han så ut som en bullterrier    Jag avvaktade o börjde såklart fundera på vad som kunde utlöst detta o mer eller mindre kom fram till att de måste ha något med betten i öronen att göra, vet själv hur utsatt jag är för snöloppor, kanske även Gimli är lika känslig? Eller någon annan rackare som lyckats klara sig så länge in på hösten?
De gick ganska snabbt över iaf o vid middagstid syntes bara en litenliten svullnad ovanpå nosen, frid o fröjd, de måste ha varit en snabbt övergående reaktion. Men tji fick jag, onsdag morgon va nosen återigen lika o nu hade öven öronen svullnat upp ordentligt, dom va så tunga så Gimli kunde inte lyfta dem, de bara hängde där, samt att ena ögonbrynet nu hade svullnat oxå. Ringde till veterinären som lika fort som mig konstaterade en allergisk reaktion, vi skulle avvakta o blev de sämre skulle vi ringa igen o få kortison.
De gick sakta ner o i torsdags syntes ingenting. Natten mot fredag vaknade jag flera gånger av att Gimli kliade sig o på morgonen va nosen åter svullen samt även ena örat va svullet samt nu hade han kliat upp sår på nosen. Min första tanke va nu rävskabb med tanke på betten, kliandet, svullnaderna o så de nu kommande såren samt att de hos svärmor gått en räv men om den har skabb eller inte är osäkert. Ringde återigen veterinären o hon sa fortfarande allergisk reaktion. Just kliandet kommer ifrån att han va så svullen o de kliar ju, allt har sin naturliga förklaring ist för att jag ska komma på en massa hemskheter   

Vi packade iaf in oss i bilen i går em o åkte upp till veterinären. Väl där så fick Gimli både kortison o antibiotika via spruta samt att jag fick recept på kortison tabletter ifall de händer igen. Gimli hatar ju verkligen nålstick o fick dessutom två sprutor o såklart så va de ju på ett bord han stod... Inte bra när han precis kommit över sin bordskräck men han fick iaf vackert va kvar på bordet tills han stod stilla med massor av godis, så han insåg att de va inte så farligt ändå, skönt att han är så klok!   Precis innan vi åkte så anmälde jag oss till en utställning oxå, inte så smart kanske men jaja nu e de gjort. Den 7 november är de inoff på Frösön, Zickan hon flyr fältet till Vemdalen då ist så de blir bara jag o Maria med Gimli, Douglas o Legolas.

Ja så de va alltså en allergisk reaktion han fått men av vad?? Som jag har funderat, men de är ju helt omöjligt, behöver ju inte ens va något han varit i närkontakt med. Men händer de fler gånger så ska vi utreda vad de beror på, veterinären sa att de inte va någon idé nu efter bara en gång. Huu får så hemska bilder i huvudet av allergiska hundar, en kompis hade en dobbe som va allergisk mot sitt eget kvalster, hur man nu blir de

På vägen till veterinären i går så snöade de som bara den bitvis, helt underbart!! Hade ju iofs kunna gjort de enkelt för oss o åkte till någon va veterinärerna i stan men nä, jag har fått förtroende för Anna i Strömsund så då åker jag dit gärna, även om de är 10 mil enkel väg, de är en så trevlig o personlig klinik.

Kände o klämde på Gimli nu när jag klev upp o då kände jag inget förutom de små såren på nosen, han har ju inte behagat kliva upp än så får kika på honom sen o se hur de ser ut, männen verkar ha bestämt sig för en ordentligt sovmorgon idag   För mig blir de frukost nu o sen får vi ser vart dagen lutar, ska iaf på apoteket o hämta ut Gimli's kortison.


1 kommentarer

Namn: Maria
Tidpunkt: 2009-10-24 15:48
Huvva vilken tråkig historia....hoppas han är OK nu..

Kicken hälsar...

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31