Hundspråkskurs

2009-10-19 20:20

I lördags hade vi kombinerad gårdis och ridgeback träff, vi hade hundspråkskurs hemma hos Bea med Eva Bryntse som bland annat är hunspsykolog. Vilken dag de blev med massor av aha-upplevelser!

Vi började med teori i Bea's garage som va en alldeles utmärkt utbildningssal   Först berättade Eva allmänt om hunden som flockdjur o om oss som ledare o sen fokuserade resten av dagen på hundmöten o vi såg många olika hundmöten på film som vi diskuterade, såg igen, diskuterade lite till o såg igen. Så himla intressant! Emellanåt i början när vi pratade ledarskap så kände man sig som världens sämsta hundägare   meddans nästa stund såg man en glimt hopp att någonstans hade man gjort rätt, men som Eva sa "vi är inte mer än människor, vi lär oss av våra misstag" vilket va riktigt skönt att höra! Tror vi alla som va på kursen ser på våra hundar på ett lite annorlunda sätt nu o alla fick nog lika mkt aha-upplevelser tror jag

På eftermiddagen så gick vi ut o hade hundmöten ute på gräsmattan, va mkt man såg som man nog aldrig tänkt på innan   Gimli va först ut, han fick möta Mumin, Evas kurshund, han fungerar som hennes spegel mot de andra hundarna. Gimli ville inte riktigt ta kontakt med Mumin utan de va mkt mer intressant att klia sig o kolla bort, sen när vi släppte dem så va de såklart fullfart, Gimli han kan verkligen busa med alla!   Siri hon va mkt skeptisk mot den där Mumin, va ville den där läskiga stora saken tycktes hon säga. Intressantast va nog att se Batman, Rambo o Peps som alla inte är så jätte förtjusta i möten. Vi gick sen in o sammanfattade dagen o sen va de snippsnappslut, tyvärr, dagen hade gått alldeles för fort!! Men vi har redan planerat in en fortsättningsdel. Eva va så himla bra som instruktör, hon verkligen förklarade o visade så man förstod o gav sig inte förrän alla hade förstått. De mesta hon förklarade hade hon även en verklig historia om även.

Ja de va snabbt sammanfattat om dagen iaf, den va helt suverän!! Längtar redan till nästa gång! Blev inte så mkt bilder tagna men några finns att se under Gårdisträffar på Gallerisidan.

Nu väntar en tur med Gimli o sen ska vi kika på Grannfejden, de är de mest galna program som finns, vilka människor de finns! Känns som om jag glömt hälften av allt jag funderat på att jag skulle skriva...

Ha de fint allihopa!


2 kommentarer

Namn: cilla
Hemsida: http://cillalindblad.bloggplatsen.se
Tidpunkt: 2009-10-20 22:26
Fina bilder som vanligt maria!
När kommer ni neråt då?? skulle vara så kul att ses!
Kram Cilla & Keaton

Namn: Maria
Hemsida: http://abbybabby.cybersite.se
Tidpunkt: 2009-10-23 09:29
Ja det blir lite roligare med maten Dock tyckte jag att det smakade bläää men all mat smakar ju inget eller äckligt när man är förskyld. Jag har nu ringt och dom var jätte trevlig Ska vila i helgen sa dom och hur lätt är det Och om det inte är bättre till veckan så ska jag höra av mig till dom igen.

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31