Bra och dåligt

2011-08-28 22:11

Förra helgen va vi till Undrom o tävlade inoff rally, kom på det på onsdagen innan så de blev lite impuls  De va jag, grabbarna o mamma o så hade jag kidnappat med mig Lasse som åkte. Lasse han fick få nybörjarklass o gjorde de med stil, i ett spring blev han lite ivrig så han sprang ifrån mig men i övrigt va de bara lite småfel o vi slutade på 92 poäng och kom 4:a (av 26 st!)  Vi fick kommentaren "lite disträ, men däremellan bra kontakt"
Gimli fick gå fortsättningsklass o så provade vi även på avanceradklass. I fortsättningsklass så va snurren med, vårt problem, o de va ett problem så där fick vi -10 (ej korrekt utfört moment) och tre små -1 poängsavdrag så vi slutade på 87 poäng. I avancerad så hade vi lite fel både här o där men klarade oss på godkänd nivå med 74 poäng, gissa om jag va en stolt matte!!!  I båda klasserna va vi ensamma som startade så vi kan väl säga att vi både vann o kom sist

I veckan när vi va o tränade så fick Sören va med en stund som vanligt o jag tror minsan poletten hade trillat ner, i hela 5 min (uppdelat på flera omgångar) kunde han gå fot med kontakt, Han va så himla duktig!! De kräver väldigt mkt godis o såklart en pipande buse men vi börjar så o väldigt korta stunder i taget så kanske det går. Duktiga lilla Sören

I går va vi i Karlstad o tävlade. Vi åkte ner i fredags, kom fram vid 15 så jag tog ett räcer snabbt varv på Ikea när jag väl hittade åt en skuggig parkering (på personalens avdelning...) o sen åkte vi upp till Alstrums Gård där vi skulle bo på deras bed and breakfast. En jätte mysig mindre herrgård o inte nog med det, de hade islandshästar oxå, min nya passion! Vi bodde i en flygel och det va frukost i stora huset. Huset va fullt med hundar som oxå skulle tävla så de va lite liv i huset när de kom eller gick någon  Tog en ordentligt promenad på kvällen med grabbarna och sen bekantade vi oss med en kvinna o hennes lapphundar som oxå skulle tävla, Britt med Aitik och Menja, såg sen på resultaten att de gick jätte bra för dem, de tävlade avancerad klass och blev etta och tvåa i båda klasserna!!

Ja väl på tävlingen så insåg vi att det va lång väntan, det var två omgångar av varje klass på två banor och ena banan började 9 och andra 10.30 men när hälften av alla på bana A hade gått så hade bana B kommit lika långt så de tog en evighet på bana A. Vi väntade o väntade! Passade på o köpa en ny bur till grabbarna, en valphage med golv o tak, perfekt, slipper dom trängas o de verkade trivas ypperligt! Precis när det va dax för banvandring så kom åskan. Ett av de värsta åskoväder jag varit med om! Hann få med mig hundarna, stolen o ryggsäcken o sprang till bilen när regnet kom men hann ändå bli rejält blöt. Tävlingen va avblåst länge o väl meddans regnet stod som spön i backen o åskan va rakt ovanför oss, snacka om skyfall!! När regnet sen avtog så gick vi ut på appellplan igen o då va det en sjö av hela banan, bingo!  Gick banvandrig o precis när vi skulle till o starta så kom regnet igen o det började mullra. Är så stolt över Gimli som gjorde så gott han kunde i sjön, de tog en evighet att gå banan men han gjorde de mesta rätt även om det va tveksamt, speciellt ligg o de förstår jag, vem vill lägga sig frivilligt i en sjö?! Vi sprang till bilen o där satt stackars Sören o va åskrädd! Det är ju inga problem när Gimli är med men de där va väl droppen för stackarn! Så de va bara o springa o stryka andra klassen o åka hemåt. Hundarna går alltid i första hand, varför ska jag ta bort det roliga med rally för Gimli o skrämma Sören, nä nån måtta får de va! Kvinnan i sekreteriatet va snäll o sprang o hämtade mitt protokoll innan vi for o de hade jag kunna varit utan, 69 poäng  Godkänt gränsen ligger på 70 poäng. Jag visste att vi inte va godkända men de hade väl kunna varit 59 poäng istället så hade det kännt bättre... Men men inget o göra åt, bara o ta nya tag. Vägen hem gick smidigt, vi stannade i Mora och rastade o åt o sen gick de raka spåret hem o vi va hemma redan strax före 23. Då fick jag släpa in allt som va totalt dyngsurt sen tävlingen o hänga/ställa de på tork o sen va de sängen för oss, vi va alla tre lika trötta tror jag.

Nu får vi se vad de blir för tävlingar resten av säsongen, säkert är att jag åker inte om de riskerar att bli regn... Ska sätta mig o kolla tävlingskalendern o se om det är något som passar. Men vill ju även försöka hinna med ett anlagsprov för Sören o lydnadstävling för Gimli innan säsongen är slut.

Ja man kan väl säga att de har varit upp o ner de sista två helgerna, men bra träning har de ju varit framför allt. Nu laddar vi om o tar de lugnt med tävlingar några veckor men träna kommer vi såklart göra och på söndag är de Vålådalen o gårdisträff!!!


1 kommentarer

Namn: Mor Eva
Tidpunkt: 2011-08-29 08:49
Som jag tidigare sagt: Jag är stolt över dej som alltid sätter hundarna i första hand !!! Det kommer flera tävlingstillfällen!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«november 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930