Premiär i Rallylydnad

2011-07-01 17:33

Ja i natt så va de då dax för premiären för rallylydnad som officiell sport i Sverige, men vi tar det från början.

4 i går morse klev jag upp, hundarna fick jag givetvis skaka liv i, morgontrötta som de är!  Vid 5 åkte vi söderut och första stoppet blev i Bergåkra, strax norr om Bollnäs där jag skulle se en clinic för Edward Gal, en av världens bästa ryttare. Clinicen höll på 9-15 men vid 12 gav vi upp och for, det va tokigt varmt o kvavt i ridhuset och skuggan som jag hittade åt hundarna började tryta så då va de lika bra o röra på sig. Kom till pappa i Enköping vid 15 och då passade vi på att vila i knappt 2 timmar innan vi begav oss mot Åkersberga och Österåkers brukshundklubb vid 21.30. Väl framme va de behaglig temperatur och vi packade upp stol o bur o såg oss omkring. Det hölls tal och klockan 00.00 klipptes invigningsbandet för Svensk Rallylydnad, himla kul o få vara med om något sådant!!  Banvandringen startade och det va en helt ok bana. Gick en sväng med Gimli och sen värmde vi upp då vi startade som 6e ekipage. Uppvärmningen gick klockrent o jag hade en toppenkänsla när vi klev in på banan. När vi började gå så va inte alls Gimli med på noterna, han fick sin "grässkräck" dvs han aktar sina steg o tar emellanåt små hopp, oftast brukar han göra så när det är någon som bajjat på gräsmattan men nu har jag ingen förklaring. Det va visserligen ganska högt gräs o det hade hunnit blivit ordentligt nattfuktigt. Jag tappade allt o vi fick till o med 3 poängs förarfel, dock vet jag inte på vad, den övningen vi fick det på tyckte jag gick superbra... Vid en övning där ligg ingår så vägrade Gimli att lägga sig, han hoppade 1 meter iväg och jag insåg att de inte skulle gå då det antagligen luktade något konstigt just där så jag gjorde om övningen men lite före skylten ist och då gick det bra. Men efter den övningen så va nosen i backen mest hela tiden och jag fick ingen kontakt med honom. Väl i mål så insåg jag att vi inte skulle bli godkända och började fundera hur vi skulle lägga upp resten av tävlingssäsongen. Så jag får glädja mig åt uppvärmningen för det där med "grässkräcken" är inget jag kan påverka hos Gimli så han skötte sig ändå toppen, han kan ju inte rå för att gräset är äckligt  Sen att han är väldigt fjantig är en annan sak  Hundarna (och jag!) va tokigt trötta och bara längtade efter att åka hem men tvingade mig kvar o kollade på fler ekipage och tillslut så va det slut och prisutdelning väntade.

Det va ju 3 olika klasser och jag insåg snabbt att antingen va vi mkt sämre i min klass eller så va domaren noggrannare för där fick den som vann 94 poäng och i de andra klasserna va alla placerade på 98, 99, 100 poäng. Så jag bestämde mig för att domaren va noggrannare utifrån det jag sett och det kändes bra, hårt och rättvist! När jag väl fick mitt protokoll höll jag på att svimma, vi fick 71 poäng och har då ett godkänt kval, YES!!!! Domaren har skrivit "Tänk på att förbereda, var tydligare. Fortsätt i samma positiva anda!" Och det va skönt att läsa, även fast de gick så dåligt så uppfattades jag som positiv och det va grymt skönt! Fick -5 på helhetsintrycket och det förstår jag helt och hållet. Vet inte vilken plats vi kom på och de känns som om de spelar mindre roll, huvudsaken är att vi är kvalade.

Vägen hem till Enköping var hemsk, det tar ca 1 timma att köra och det va ljuvligt att komma till sängen, Sören fick jag bära från bilen, han va för trött stackaren, klockan va då 5 och vi hade varit igång över 1 dygn om man bortser att vi vilade lite på em. Så det var vår första och sista natttävling kan jag lova

Idag blev det en ordentlig sovmorgon och sen har vi bara tagit det lugnt. I morgon är dte dax för nästa tävling, då i Gnesta. Hoppas att gräset där inte är lika äckligt och att vi kan ta vårt andra kval.

Så jag återkommer efter morgondagen, håll gärna en tumme för oss


4 kommentarer

Namn: Helena o Nila
Hemsida: http://www.starlightnila.se
Tidpunkt: 2011-07-01 20:14
Tur ni hade på poängen där, härligt! Hade varit försmädligt om det varit åt andra hållet, tex 69 poäng.
Nila reagerar också så på gräs mellan varven, seg eller skuttar fram ibland. Har inte tänkt så mycket på det, men nu sa det "klick" för precis så är hon om gräset är långt, fuktigt eller luktar.
Lustiga hundar vi har, tuffa men ändå så känsliga.
Lycka till på nästa tävling!

Namn: Maria
Hemsida: http://abbylonten.cybersite.se
Tidpunkt: 2011-07-01 20:59
Grattis

Namn: Birgitta, Harry och Zebbe
Hemsida: http://dsgharry.hundbenet.se
Tidpunkt: 2011-07-01 22:00
Grattis Lycka till imorgon.

Namn: Maria
Hemsida: http://abbybabby.cybersite.se
Tidpunkt: 2011-07-03 23:22
Hahahaha det kan man undra Du kan radera det och ta detta dubbel GRATTISET iställer

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«november 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930