Utedag med viltspår

2011-04-25 17:11

Idag har jag o grabbarna haft en riktig utedag. Började med att vi åkte ner på skogsbilsvägen o la ett varsitt viltspår åt grabbarna. Gimli är ju så rolig så fort man kommer in på en grusväg så börjar han gnälla, han vet att det brukar hända roliga saker när det är grusvägar  Men nu fick de vackert vänta i bilen meddans jag sprang runt i skogen efter att noggrant ha tutat med bilen o klappat händerna så alla ev nallebjörnar som vaknat skulle ha gett sig iväg. Åt Sören la jag ett ca 250 meter spår med en vinkel och till Gimli blev det ca 400 meter med 2 vinklar o ett bloduppehåll, han va ju så nonchalant sist vi gick spår för att de va för lätt antagligen så då fick jag tipset att göra det svårare o se hur han gjorde då. Hem o äta frukost o sen ut o städa i gamla stallet där jag har mitt flyttlass, pust va mkt grejjer de är o vilken oordning, men nu är de mesta i kartonger o de är lite mer ordning o reda o man tar sig för det första in där!  Blev även lite röjt i fjöset, ev så måste de in ved där om inte allt får plats i vedbon, har så mkt ved som ska kapas nästa helg o inte fullt lika mkt plats där de ska vara, så då får fjöset komma till användning igen, sist va när jag hade hästar hemma...

Sen blev de hängning av tvätt ute, så skönt o kunna hänga ut lakan o de torkar ju på nolltid när de e sånt här tipptopp väder! Därefter hamnade jag i solen men har ju så dåligt tålamod när de gäller solning så hann inte sitta länge innan jag kom på att jag skulle börja hacka/skrapa fram stenarna som bildar en lite gångväg på gräsmattan. Det va välbehövligt vill jag lova! Blev inte så långt gjort men det är inte allt kvar iaf! Ska komma en grävare o rätta till gräsmattan efter att de grävde in fiber här i höstas så resten får bli när den varit här eftersom det är avgrävt rakt över stengången. Sen va klockan 15 o spåren hade då legat i 5-6 timmar o de va dax o åka ner o gå dem.

Sören va först ut o han e grym på spår! Så noggrann o spårsäker o så e de så bra för honom o stärka självförtroendet o få jobba lite självständigt! Ett litet stopp blev de vid vinkeln men så fort han hittade spåret så bar det av igen. Dock va en stubbe längs spåret lite läskig men de övervann han snabbt  Stolt bar han sen sin klöv tillbaka till bilen! Så va det Gimli's tur, han spårade bra i 10 meter o sen återgick han till sitt vanliga, upp med nosen o vädra o sprang runt som en tok... Fick stå o bromsa honom o ge massa beröm när han väl satt ner nosen o va på rätt väg o tillslut så kom vi till klöven. Känns långt bort med någon anlagsprov för honom just nu... Men vi ska träna vidare så får vi se vad det blir. Sören ska nästa gång få lite svårare, målet för honom är att han går ett godkänt anlagsprov under sommaren.

Nu är vi hemma igen o hundarna är så härligt trötta, så bra med nosjobb!

I övrigt så har påsken varit lugn, jag har jobbat. Nu är det bara 4 pass kvar på Eniro o de börjar kännas riktigt spännande inför nya jobbet, ska ju bli så underbart!!

Hoppas ni alla har haft en bra och glad påsk!

Sören med sin klöv

Gimli tuggar tuggummi-klöv


1 kommentarer

Namn: Mor Eva
Tidpunkt: 2011-04-25 18:15
Härliga Sören! Skönt att han får vara mästare nån gång också!
Nästa gång ska jag hänga med. Spännande och kul att få se dom jobba!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«november 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930