Allt möjligt

2010-04-24 18:11

Nu va de länge sen jag skrev igen, men den här veckan har jag har legat deckad i magsjuka, ingen höjdare vill jag lova!!   Hundarna har varit så himla rastlösa när de inte gjort lika mkt som vanligt om dagarna. På promenaderna har dom kutat fram o tillbaka som nå galningar då jag gått så sakta o tagit pauser om vart annat, perfekt o träna inkallningar! Gimli har gått o blivit så nonchalant när de gäller just inkallningar senaste tiden "jag hör dig men ska bara snusa klart" ungefär, så de va behövligt. Sören börjar kunna sitt namn riktigt bra, ja om de inte är nå viktigare han håller på med dvs   Men de tar sig!

I torsdags fyllde jag år, men de fick stå åt sidan, träning med hundarna går först!!  Jag tvingade mig att va bra tills dess då de va Anja träning. De va "upplevelsebana" på schemat o de va ju jätte kul, har aldrig varit på nån sån förut. I ett av rummen i hennes lokal hade hon lagt ut jätte mkt saker, tex paraplyer, kartonger, kompostgaller osv överallt o så fick man gå in där utan hund o lägga ut godis på lämpliga ställen för just sin hund. Jag började med Gimli, la godis överallt o längst in under alla saker. Inga problem o han tyckte de va superkul o få gå runt o snoka o leta godis o jag behövde aldrig hjälpa honom. Anja tyckte han va så charmig o tuff som inte brydde sig de minsta om att springa rakt över kompostgallret    Sören fick de lättare då jag inte visste hur han skulle reagera, men de va inga problem de heller när han insåg att de va godis han skulle söka o inte springa runt o bära på en pipande buse   De enda Sören till en början tyckte va läskigt va kompostgallret men efter lite hjälp o stöttning så va de inga problem. De är ju så härligt med gårdisarna, de är ju så orädda o tuffa   Va andra hundar där oxå o då ser man verkligen skillnaden.

I går va jag o Zickan till stan o gick med hundarna, så härligt o slippa all lera o skit när man får gå på torra vägar. Men de är nog en syn när vi kommer gåendes, jag med 3 gårdisar som alla ska åt olika håll o är överallt o Zickan med 3 huskiesar som går fint på rad. Är nästan varje gång vi är i stan som folk frågar om vi har hunddagis

Idag va de dax för agility igen. For iväg redan vid 9 i morse från Zickan o nu hade äntligen balanshindrena kommit ut!! Satt upp hinder både här o där o gjorde en bana av de, en ganska lätt bana för en gångs skull. Sören fick börja o han fick testa på de flesta hindrena, tog även ett gäng i följd, så duktig!! O kul tycker han att de är! Sen va de Siri o Gimlis tur, ja de gick bra som vanligt, fast Gimli hade inte riktigt den vanliga farten idag, de va väl för tidigt för mr bekväm   Maja hon fick hoppa på gårdishöjd o klarade 3 hinder i följd idag, duktig tjej! Inga problem med tunnlarna, även om den platta är lite läskig. Läskig är även bommen, men hon gick så fint över. Dax att höja hindrena till Lasse. Han skötte sig super idag, även om han ramlade ner från gungan några gånger, men de är ju inte hans fel att den är för smal för honom   Vi alslutade som vanligt med ett härligt bus oxå. Alla hundar, ja förutom Tyra då som hatar agilityplanen o inte ens kliver ur bilen, sprang runt som tokar o busade. Vi filmade några rundor med Gimli o Lasse idag men dom kommer senare när vi lyckats få dom från Zickans telefon till datorn...

Efter agilityn åkte vi tillbaka till Zickan  o gick över till grannen där lerduveskytte väntade. Jag har skjutit en del men aldrig med hagel om jag minns rätt så de va lite spännande. Först sköt jag en som bara låg på marken o de gick ju bra o sen va de dax för flygande duvor. Tro de eller ej så lyckades jag träffa den första!!   Men sen gick de utför, ingen mer träff... Zickan hon lyckades oxå träffa en, lite lite på kanten bara men träff ändå   Oskar som ska träna inför uppskjutningen gick de bra för!   Sen hem till Zickan igen o njuta lite i solen innan de va dax för bad av Maja. Inge populärt men duktig va hon lilla tjejen!

Nu när jag kom hem för en stund sen så sken solen så härligt så jag tog med kameran på en liten promenad, så några nya bilder finns de i Vår 2010 på grabbarn. Även ny banner, men den ska bytas ut, men lite mer vårig än den förra är den ju iaf. Nu väntar en lugn o skön lördags kväll, ha de fint allihopa!


2 kommentarer

Namn: Maria och Kicken
Tidpunkt: 2010-04-25 11:33
Vilken fin banner, de är sååå söta..

Vad kul att Sören också gillar agilty..ska bli spännande att mötas i SM sen

Maria m familj

Namn: jenny
Tidpunkt: 2010-05-12 22:57
supertack för insatsen m fölningen! nu måste du komma på nåt bra namn..

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«september 2021»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930